Eğlence

iOS 14.5 ile Siri’nin varsayılan müzik servisini seçebileceksiniz

ios 14.5 siri müzik

iOS 14.5 yeni özellikler açısından bir hayli dolu olacak gibi görünüyor. Yüz maskesi takarken Face ID’li bir iPhone’un ekran kilidini Apple Watch’u kullanarak açma ve yeni nesil konsolların oyun kumandalarına destek gibi özelliklerin varlığını daha önce görmüştük. Beta sürümünü yükleyenlerin keşfettiklerine göre bir başka güzel özellik daha yolda. Kullanıcılar Siri üzerinden bir parça çalınmasını istediklerinde kullanılacak servisi Spotify’ın da aralarında bulunduğu üçüncü taraf müzik servisleriyle değiştirme imkanına sahip olacaklar.

Eğer iOS 14.5 yüklü bir cihazda Siri’den bir parça çalmasını isterseniz, bu parçanın çalınacağı müzik uygulamasını seçmesini isteyen bir ekran göreceksiniz. Bu ekranın nasıl olacak Reddit üzerinde paylaşıldı.

Ne var ki, bu özelliği deneyimlemek isteyen kullanıcıların farklı ekran ve davranışlarla karşılaştıkları söyleniyor. Anlaşılan o ki, Apple iOS 14.5’in herkes için dağıtıma çıkmasına kadar çeşitli düzenlemeleri yapmayı sürdürecek.

Varsayılan bir müzik uygulaması ayarlama yeteneği, Apple’ın iOS 14 ile başlayan, varsayılan posta veya tarayıcı uygulamalarını ayarlamasına izin veren hamlesini takip ediyor. Ayarlar üzerinden varsayılan posta veya tarayıcı uygulamalarını ayarlayabilirsiniz, ancak ayarlar içinde varsayılan bir müzik uygulaması ayarlama seçeneğinin olmadığı söyleniyor. Belki Apple bunu da internet tarayıcısı ve e-posta uygulaması seçme ayarlarının bulunduğu sayfaya ekleyebilir.

Yine de, bu iOS 14.5 beta sürümünde Siri istekleri için varsayılan bir müzik uygulaması ayarlama seçeneğine sahip olmak ileriye doğru atılmış güzel bir adımdır. Apple’ın, kullanıcıların gelecekteki güncellemelerde daha fazla varsayılan uygulama ayarlamasına izin vermesini umuyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER