Teknoloji

iOS 14.2 için ilk public beta sürümü yayınlandı

ios 14.2

iOS 14 güncellemesi çıktıktan hemen sonra geliştiriciler için ilk iOS 14.2 beta güncellemesi yayınlanmıştı. Onu hafta başında da iOS 14.2 public beta sürümü izledi. Her zaman olduğu gibi Apple, yakında yayınlanmasını beklediğimiz güncellemeyi herkesten önce denemek isteyen meraklı kullanıcılara bunun fırsatını tanıyor ve genel dağıtımdan önce geri bildirimleri bekliyor.

Eğer ilgilenen kullanıcılardan biriyseniz, öncelikle Apple Beta Software programına kaydolmanız, daha sonra da uygun profil dosyasını iPhone’unuza indirerek güncellemeyi normal bir şekilde güncelleme yaparmış gibi cihazınıza yüklemeniz gerekiyor. Bu, çok karmaşık bir süreç sayılmaz ve genel güncelleme deneyiminden de çok sapılmıyor.

iOS 14.2 sürümüyle birlikte Apple, 2018 yılında satın aldığı Shazam ile ilgili bir özelliği de işletim sistemine ekleyecek gibi görünüyor. İlk kez geliştirici beta sürümünde izi görülen Müzik Tanıma özelliği sayesinde kullanıcılar, Shazam uygulamasını kullanmadan, doğrudan Denetim Merkezi içinde bulunan müzik tanıma düğmesine tıklayarak çalan bir parçanın adını ve kime ait olduğunu bulabilecekler. Üstelik bu özellik kulaklıkla dinlenen müziklerde bile çalışacak.

Bu arada hâlihazırda Apple’ın Public Beta Software programına üyeyseniz, Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme bölümünü takip ederek iOS 14.2 public beta sürümünü kablosuz bağlantı üzerinden indirebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER