Teknoloji

iOS 13 ve macOS Catalina kullanıcılarına iCloud’a giriş için yeni yöntem

apple macbook pro touch bar

Apple kullanıcıların iCloud.com‘a, gelecek nesil işletim sistemi sürümlerinde giriş yapmaları için yeni bir yöntem test ediyor.

9to5Mac sitesinin haberine göre; iOS 13, iPadOS 13 veya macOS Catalina beta sürümlerini yüklemiş olan kullanıcılar hesaplarına cihazlarında Face ID ya da Touch ID’yi kullanarak girebiliyorlar.

beta.icloud.com sitesini beta sürümünün yüklü olduğu cihazlarında ya da masaüstü bilgisayarlarında ziyaret eden kullanıcılara kimlik doğrulama sistemlerinden herhangi bir tanesini kullanmak isteyip istemedikleri soruluyor. Eğer olumlu cevap verirlerse, iki faktörlü kimlik doğrulamaya gerek duymadan kullanıcı girişi yapabiliyorlar.

Bu yeni yöntem kullanıcılar için hem daha zahmetsiz hem de mantıklı bir adım olacak. Her iki sistemle cihazların kilidini açmak ve Türkiye’de olmasa da yurt dışında Apple Pay üzerinden satın almaları gerçekleştirmek mümkün oluyor.

9to5Mac, bu özelliğin şirketin çok yakında gelecek Apple ile kullanıcı girişi aracının bir parçası olabileceğini söylüyor. Bu özellik kullanıcılara tıpkı Facebook veya Google ile yapılan kullanıcı girişleri gibi, Apple kimliklerini kullanarak giriş yapma imkanı verecek. Apple, web’de gizliliğin önderlerinden biri olduğuyla her zaman övünüyor. Face ID ve Touch ID’de de buna vurgu yapıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER