Teknoloji

iOS 13 Apple’ın artırılmış gerçeklik planları hakkında ipucu veriyor

apple artirilmis gerceklik ios 13

Apple, uzun süredir bir artırılmış gerçeklik (AR) başlığı çıkarmayı planlıyor. Cupertino merkezli şirketin planları sonunda ete kemiğe bürünmeye başlıyor gibi görünüyor. MacRumors sitesinde yer alan habere göre, şirket içinde yayınlanan bir iOS 13 sürümünde AR başlığı desteğinin işaretleri yer alıyor.

Söz konusu sürümde “STARTester” isimli bir uygulamaya yönelik referanslar bulunuyor. Bu uygulamanın başlık modunda kullanılabildiği ifade ediliyor. Buna ek olarak; stereo AR uygulamaları için “StarBoard” yönetim panelinin, özel mod ve sahne referanslarının izleri de iOS 13’te görülüyor. “Garta” kod isimli bir cihazdan bahsedilmesi ise daha önce konuşulan T288 projesiyle bağlantılı bir hamle olarak değerlendiriliyor.

Daha önce çıkan haberler, Apple’ın artırılmış gerçeklik planları hakkında çeşitli fikirler veriyor. Geçtiğimiz yıl, Apple’ın her iki gözün karşısına da 8K ekran koyabileceği ve güçlü bir AR/VR deneyimi yaşatabileceği iddia edilmişti. Son zamanlarda çıkan haberlerde ise başlığın iPhone’a bağımlı olabileceği belirtiliyor.

iOS 13 ne zaman yayınlanacak?

Apple’dan hâlâ planları konusunda resmi bir açıklama gelmese de, birden fazla kaynak şirketin başlığını 2020’de piyasaya sürebileceğini iddia ediyor. Bu nedenle iOS 13’teki referanslar da oldukça mantıklı görünüyor.

iOS 13, bu ay içinde tüm kullanıcılarla buluşacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER