Teknoloji

iOS 13 ile Siri kullanıcılara daha fazla yardımda bulunacak

ios 13

iOS 13 geliştiricilere uygulamalarını Siri ile daha kolay entegre etme imkanı sunacak. 9to5Mac sitesinin yazarlarından Guilherme Rambo (@_inside) ve iOS geliştiricisi Steve Troughton-Smith (@stroughtonsmith) bu iddiayı dile getiriyor.

Medya oynatma, arama, ses araması, etkinlik biletlendirme, mesaj ekleri, uçuşlar, tren seyahatleri, havalimanı biniş kapıları ve uçuş koltuk bilgisi gibi üçüncü taraf Siri entegrasyonlarına ek olarak, iOS 13!’te geliştirici odaklı diğer işlevler de bulunacak.

Örneğin, Mac’te çalıştırılabilen iOS uygulamaları MacBook Pro’nun Touch Bar’ının avantajlarından kolaylıkla yararlanma fırsatı bulacak. Guilherme Rambo, iOs uygulamalarını Mac’e getirmek Xcode içinde bir kutucuğu işaretlemek kadar kolay olacak. Bu açıdan iPhone uygulamasına iPad desteğini getirmeye benzer bir durum söz konusu olacak.

Öte yandan Guilherme Apple’ın artırılmış gerçeklik (AR) geliştirme platformu ARKit’e de önemli geliştirmelerin geleceğini kaydetti. Yeni özelliklerin arasında geliştiricilere görsel açıdan AR deneyimleri oluşturmaya imkan sağlayan bir uygulama da bulunacak. Ayrıca AR için Swift kaynaklı geliştirici çatısı a geliyor.

Geliştiriciler, aralarında Taptic Engine, doküman tarama ve en ilginci, SD kartlarındaki fotoğrafları öncelikle Apple’ın Fotoğraflar uygulamasına aktarmadan almanın da bulunduğu diğer geliştirme yapılarına da erişebilecekler. Böylelikle iPad Pro’da Adobe Lightroom CC gibi fotoğraf düzenleme yazılımları üzerinde çalışanlar, fotoğraflarını doğrudan uygulamaya aktarıp çalışma imkanı bulacaklar.

WWDC 2019’da iOS 13 ile ilgili tüm yeniliklerin duyurulması ve yaz aylarında da bu sürümün teste sunulması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER