Teknoloji

iOS 13 ile iPhone ve iPad’lere çoklu kamera kullanımı geliyor

ios 13 çoklu kamera

Apple, iOS 13 ve iPadOS ile birlikte çoklu kamera desteğini en sonunda aktif hâle getiriyor. Söz konusu özellik yıllar boyu çeşitli Android cihazlarında belirli biçimlerde kullanıcılara sunuluyordu. Aynı zamanda bir süredir Mac bilgisayarlarda da bu destek bulunuyordu.

Çoklu kamera desteği sadece iPhone XS, XS Max, XR ve en son iPad Pro gibi daha yeni cihazlarda kullanılabilir olacak.

Ayrıca bu cihazlarda yerine getirebileceğiniz belirli kombinasyonlar bulunuyor. iPhone’un arkasındaki normal ve telefoto kamerayı bir arada kullanabileceğiniz gibi, normal arka kamera ile selfie kamerasını da birlikte kullanabilirsiniz. Aynı zamanda TrueDepth selfie kamerasını kullanmanıza izin verecek çeşitli kombinasyonlar da mevcut.

Apple bu yılın ilerleyen zamanlarında, sözü edilen üç arka kameralı iPhone’larını çıkardığında, bunlar da çoklu kamera kombinasyonlarını destekleyecektir. Onlarda olması beklenen ultra geniş açılı kameralar da kombinasyonlara dahil edilecektir.

Çoklu kamera desteği aynı anda birden fazla kameradan fotoğraf, ses veya video yakalamaya izin veriyor. Aşağıdaki görselde hangi video ve fotoğraf çözünürlüklerinin kullanılabilir olacağının listesi bulunuyor. Aynı zamanda maksimum görüntü hızı, birleştirme gibi detaylar da yer alıyor.

Apple, geliştiriciler için iOS 13’te sunacağı çoklu kamera API’si sayesinde onların uygulamalarına bu desteği eklemelerini veya yeni uygulamalar oluşturmalarını mümkün kılacak.

İLGİLİ HABERLER