Teknoloji

iOS 13 ile ilgili sorunlar iPhone sahiplerini korkutmamış

ios 13.7
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iOS 13, geçtiğimiz ayın ortalarında yayınlanmıştı. Güncelleme çeşitli sorunlar barındırsa da, bu durum iOS 13’ün kullanıcılar tarafından benimsenmesini pek de etkilememiş gibi görünüyor.

Apple’dan yapılan açıklamaya göre, en yeni iOS sürümü yayınlanmasından 26 gün sonra tüm iPhone’ların yüzde 50’sinden fazlasına yüklendi. Geçtiğimiz yıl kullanıcılarla buluşan iOS 12’nin bu seviyeye ulaşması 23 gün sürmüştü. Sadece son dört yıl içinde satılan iPhone’lar dikkate alındığında, iOS 13’ün kullanım oranı yüzde 55’e yükseliyor.

Hâlihazırda App Store’a erişebilen iPhone’ların yüzde 41’i iOS 12 ile çalışıyor. Daha eski sürümlerin ekosistemdeki payı ise yüzde 9 seviyesinde. Dört yaşında veya daha yeni olan cihazlarda ise iOS 12’nin kullanım oranı yüzde 38’e iniyor. Daha eski iOS sürümlerinin kullanım oranı ise yüzde 7’ye geriliyor.

iOS 13’ten bir hafta sonra yayınlanan iPadOS’in kullanım oranı ise tüm iPad’ler için yüzde 33 seviyesinde. Daha yeni iPad’ler dikkate alındığında ise bu oran yüzde 41’e çıkıyor.

Apple’ın işletim sisteminin benimseme oranı geçtiğimiz yıla kıyasla yavaşlasa da, Cupertino merkezli şirket bu konuda hâlâ Google’dan fersah fersah ileride görünüyor. Apple’ın donanım ve yazılım arasında sıkı entegrasyon uygulaması, şirkete Google’ın asla sahip olamayacağı bir avantaj sağlıyor. Google son zamanlarda kullanım oranlarını paylaşmayı bıraktığı için Android 10’un ekosistemin ne kadarına ulaştığı bilinmiyor.

Google’dan bu konudaki son paylaşım, geçtiğimiz mayıs ayında gelmişti. O dönemde Android 9 Pie’ın kullanım oranı yüzde 10.4 seviyesindeydi. Android 5.0 Lollipop hâlâ cihazların yüzde 14.5’lik kısmında yüklüyken, Android 8.0 Oreo da yüzde 27 ile zirvede yer alıyordu.

iOS 13 koyu mod desteğiyle heyecan yaratmıştı

iOS 13 güncellemesi barındırdığı sorunlara rağmen, getirdiği yenilikler itibarıyla kullanıcılara daha cazip gelmiş gibi görünüyor. Söz konusu yenilikler arasında en dikkat çekicisi koyu mod olmuştu.

Apple’ın platform genelinde sunduğu koyu mod desteğini takip eden geliştiricilerin de sürece dahil olmasıyla birlikte iOS ekosisteminde geniş ölçekli bir yenilenme yaşanmıştı.

İLGİLİ HABERLER