Manşetler

iOS 13 hangi büyük yeniliklerle gelecek, ilk ipuçları geliyor

ios 13

Apple’ın bu yılın ilerleyen aylarında göreceğimiz iOS 13 güncellemesiyle birlikte yeni bir koyu mod getirmeyi planladığı söyleniyor. Bloomberg‘in haberine göre, iOS 13 koyu mod içerecek ve bu mod sistem genelinde çalışacak. Bunun sayesinde gece vakti cihazların kullanımı daha verimli olacak.

Son yıllarda birçok uygulamada koyu renk modlarını görüyoruz. Ancak birçok iPhone sahibi Apple’ın kendi işletim sisteminde buna dahili destek vermesini istiyor. iOS 13’te böyle bir sistemin gelmesi memnuniyet yaratacaktır. Apple geçen yıl macOS Mojave’ye koyu modu getirmişti.

Koyu mod iOS 13’teki tek önemli yenilik olmayacak. CarPlay’de yapılacak bazı iyileştirmelerin de olduğu söyleniyor. Aynı zamanda iPad için yeni bir ana ekran gelecek. Aslında yenilenmiş ana ekranla ilgili dedikoduları daha önce duymuştuk, ancak Apple geçen yıl bunları iOS 12 güncellemesine koymamayı tercih etti. Bunun yerine iOS 12’de dayanıklılığa ve performans iyileştirmelerine odaklandı.

Bloomberg, iPad’in yeni ana ekranının neye benzeyeceği konusunda bir detay vermedi. Ancak iOS 13’ün uygulamalar için yeni bir sekmeli arayüz ve daha iyi dosya yönetim işlevlerine sahip olacağının da ekledi.

Öte yandan Apple’ın iOS 13’e yeni servisler entegre edeceği söyleniyor. Bunların arasında dergi aboneliği servisi ve orijinal video içerikler bulunuyor. Apple’ın geçen yıl servisler gelirini epey yükseltmesi dikkate alındığında bu durum çok şaşırtıcı sayılmaz.

iOS 13’te ne gibi yeniliklerin geleceğini önümüzdeki haziran ayında düzenlenmesini beklediğimiz Apple Dünya Geliştiriciler Konferansı’nda, yani WWDC 2019’da göreceğiz.

İLGİLİ HABERLER