Manşetler

iOS 13 ekran görüntüleri koyu modu haber veriyor

ios 13 koyu mod cikis tarihi

Apple geleneksel Dünya Geliştiriciler Konferansı (WWDC) etkinliğini gelecek pazartesi gerçekleştirecek. Ancak daha şimdiden şirketin bu etkinliğin açılış toplantısında tanıtmasını beklediğimiz iOS 13’e ait bir detaya bakma imkanı elde ediyoruz.

9to5Mac sitesi iOS 13’e ait ekran görüntülerine ulaşmış. Bunların arasında Apple’ın getireceği iddia edilen yeni koyu mod da bulunuyor. Koyu mod Müzik gibi dahili uygulamalarda ve hatta dahili ekran görüntüsü alma aracında da kullanılabilir olacak. Apple, söylenen göre, Denetim Merkezi içine bir düğme yerleştirecek veya iOS’in Ayarlar sayfası içinden koyu modu açmak mümkün olacak.

Apple’ın iOS 13’te yer alacak Anımsatıcılar uygulaması da kapsamlı bir yenilikten geçecek gibi görünüyor. Anımsatıcılar uygulamasında bugün, planlanmış, bayraklı ve tümü gibi farklı bölümler olacak. Hatta mevcut anımsatıcılar içinde de arama yapabileceksiniz. Apple’ın Arkadaşımı Bul ve iPhone’u Bul uygulamaları, “Find My” yani kısaca “Bul” olarak adlandırılan yeni bir uygulamada birleştireceği söyleniyor. Bu yeni uygulama da gelecek hafta WWDC’de gösterilecek gibi görünüyor.

Öte yandan iOS 13’te yenilenmiş Sağlık uygulaması, güncellenmiş Haritalar uygulaması olacak. Ayrıca iPad’in bağlandığı Mac bilgisayarlarda ikinci ekran gibi kullanılabilmesi desteği de bekleniyor. Koyu mod iPhone ve iPad’deki en büyük görsel değişiklik olacak. Zaten üçüncü taraf uygulama geliştiricileri aylar öncesinden uygulamaları için koyu mod arayüzleri geliştirmeye başlamıştı. Şimdi iOS’in kendisi de ortama uyacak.

İLGİLİ HABERLER