Teknoloji

iOS 13.7 ve iPadOS 13.7 güncellemeleri yayınlandı

ios 13.7

Apple’da iOS 14 ve iPadOS 14 güncellemelerini beklemeye başladığımız bir zamanda şirket, belki de en son iOS 13 ara güncellemesini yayınladı. iOS 13.7 ve iPadOS 13.7 güncellemeleri bu akşam saatlerinde iPhone ve iPad’ler için yayınladı.

Güncelleme açıklamasında “iOS 13.7, yeni Memoji çıkartmaları ve Dosyalar uygulamasından iCloud Drive klasörü paylaşma özelliğini sunar. Bu güncelleme hata düzeltmeleri ve iyileştirmeler de içerir.” ifadesi yer alıyor. iPhone 11 için güncelleme dosyası 159.1 MB büyüklüğe sahip.

iOS 13.7 ile birlikte gelen, ancak Türkiye’de sunulmayan koronavirüs özelliği

Aslında bu güncelleme koronavirüs ile ilgili önemli bir özelliği bünyesinde barındırıyor. Ancak bu özellik Türkiye’de desteklenmiyor. Apple ve Google’ın geçtiğimiz aylarda birlikte geliştirmeye başladıklarını duyurdukları maruz kalma bildirim sistemine dair önemli bir yenilik iOS 13.7 ile birlikte geliyor. Kovid-19 pandemisinin takibinde, bu bildirim sisteminin büyük yarar sağlaması bekleniyor.

Bu sistem, mevcut koronavirüs temas izleme çalışmalarının bir uzantısı, ancak özel bir uygulamayı yükleme ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Apple ve Google, yapmış oldukları ortak duyuruyla birlikte bu yeni yazılım çatısının ilanını yapmıştı.

Daha genel olarak, işletim sistemi ile çalışan temas izleme sistemi, daha sonra Kovid-19 teşhisi konan başka bir kişiyle, öncelikle karmaşık bir BLE Beacon protokolü aracılığıyla temas halinde olabileceklerini bildirmek için tasarlanmıştı. Protokol desteği ilk olarak mayıs ayında iOS 13.5 sürümüyle birlikte iOS’a eklendi. Ancak o sırada, herhangi bir devletin API’yi kullanan bir halk sağlığı kurumu tarafından geliştirilen bir uygulamaya sahip olması gerekiyordu. Şimdiyse, devletler sadece Apple ve Google’a gerekli bilgileri sağlayabilir ve otomatik oluşturulan yazılım çerçevesi gerisini yerine getiriyor.

iOS 13.7 güncellemesini Ayarlar altında bulunan Yazılım Güncelleme bölümünden indirebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER