Manşetler

iOS 13.5 yayınlandı, yüz maskesi takarken ekran kilidi daha hızlı açılacak

ios 13.5 yenilikleri

Apple iOS 13.5 güncellemesini yeni tip koronavirüs pandemisinin sonucu olan iki yeni özellikle birlikte dağıtıma sundu. Bunlardan bir tanesi Face ID ile ilgili ve yüz maskesi takarken ekran kilidini açmayı kolaylaştırıyor. Diğeriyse Apple ve Google’ın ortaklaşa geliştirdiği maruz kalma bildirimi sisteminin ilk fazı için destek getiriyor.

Önceki iOS versiyonlarında, eğer yüz maskesi taktıysanız ve Face ID ile telefonun ekran kilidini açmaya çalıştıysanız, iPhone’un yüzünüzü tanıması için birkaç saniye beklemeniz gerekiyordu. Ancak bundan sonra parola girmenize izin veriliyordu. Ne var ki, iOS 13.5 ile birlikte yüz maskesi takarken ekranın alt kenarından yukarı doğru kaydırdığınızda, parola girme ekranını hemen göreceksiniz.

Ayrıca iOS 13.5, Apple ve Google’ın maruz kalma bildirimi API’sini destekliyor. Bu sayede kamu sağlığı kuruluşları tarafından geliştirilen ve Kovid-19 tanısı konulmuş birisiyle temas etmeniz durumunda bildirim gönderen uygulamaları kullanabileceksiniz. Yine de, sistem bu API’yi kullanan bir uygulamayı yükleyinceye kadar etkisiz hâlde duruyor.

Gelecekte Apple ve Google bu işlevi doğrudan telefonların işletim sistemlerine entegre etmeyi planlıyor. Böylelikle telefonunuzda bir maruz kalma bildirimi uygulaması olmasa bile, Kovid-19’a maruz kalmış olabileceğinize dair bildirimleri alabileceksiniz.

iOS 13 destekli iPhone veya iPad’iniz varsa, Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme yolunu takip ederek iOS 13.5 güncellemesini kablosuz bağlantı üzerinden yükleyebilirsiniz.

iOS 13.5 yenilikleri ve değişiklikleri

Apple’ın sürüm notlarına göre iOS 13.5 ile birlikte aşağıdaki yenilikler ve değişiklikler geliyor:

iOS 13.5, yüz maskesi takarken Face ID?li aygıtlarda parola alanına erişimi hızlandırır ve halk sağlığı yetkililerinin COVID-19 temas izleme uygulamalarını desteklemek için Maruz Kalma Bildirimi API?sını sunar. Bu güncelleme, Grup FaceTime görüşmelerinde video karelerinin otomatik öne çıkmasını denetleme seçeneğini de sunar ve hata düzeltmeleri ile başka iyileştirmeler içerir.

Face ID ve Parola

  • Yüz maskesi takarken Face ID?li aygıtlarda kilit açma işlemi basitleştirilmiştir.
  • Yüz maskesi takarken kilitli ekranın en altından yukarı kaydırdığınızda parola alanı otomatik olarak sunulur.
  • App Store, Apple Books, Apple Pay, iTunes ve Face ID ile girişi destekleyen diğer uygulamalardaki kimlik doğrulama sırasında da kullanılabilir.

Maruz Kalma Bildirimi

  • Halk sağlığı yetkililerinin COVID-19 temas izleme uygulamalarını desteklemek için Maruz Kalma Bildirimi API?sı

FaceTime

  • Grup FaceTime görüşmelerinde bir katılımcı konuşurken video karesi boyutlarının değişmemesini sağlamak amacıyla otomatik öne çıkmayı denetleme seçeneği

Bu güncelleme hata düzeltmeleri ve başka iyileştirmeler de içerir:

  • Kullanıcıların bazı web sitelerindeki video yayınlarını oynatmaya çalışırken siyah ekran görmesine neden olan bir sorunu düzeltir.
  • Paylaşma sayfasında önerilerin ve eylemlerin yüklenmemesine neden olan bir sorunu giderir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER