Teknoloji

iOS 13.5.5 kodlarında Apple servis paketleriyle ilgili ipuçları var

iOS 13.5.5 kodları Apple servis paketleriyle ilgili ipuçları var

Apple bazı servislerini paket hâlinde sunma planları yapıyor gibi görünüyor. Böylelikle kullanıcılar Apple Music, Apple TV Plus veya Apple Arcade gibi servisleri için ayrı ayrı ödeme yapmak yerine tek bir abonelik paketi için ödeme yapabilirler. Yakında beklenen bir iOS 13 güncellemesinin kaynak kodlarında bunun işaretlerine rastlandı.

9to5Mac sitesine göre, iOS 13.5.5 beta sürümünde görülen bazı dosyalar paket teklifi veya paket aboneliği ile ilgili bazı referanslar içeriyor. Bu kod parçacıkları Apple’ın çeşitli servisleri arasındaki abonelik sistemlerini yönetmeyi sağlıyor. Bir paketin fiyatının ayrı ayrı satın almaya göre indirimli olabileceğini de gösteriyor.

Apple’ın çeşitli servislerini paket hâlinde sunabileceğine dair söylentiler uzun zamandır mevcut. Son olarak geçtiğimiz kasım ayında çıkan bir Bloomberg haberi, Apple News Plus içerik ortakları ile yapılan bir anlaşmanın detaylarını ortaya çıkarmıştı. Servisin paket içinde satılması hâlinde kendilerine daha küçük bir gelir yüzdesi verileceğini gösteriyordu.

Eğer teknoloji devi Apple Music içeriklerini de bu teklif kapsamında sunmak isterse, bu durumda müzik parçalarının haklarını elinde bulunduran müzik şirketlerini de ikna etmesi gerekebilir. Apple ve büyük plak şirketleri tarafından en son Mart 2020’de imzalanan anlaşma, 9to5Mac’in belirttiğine göre Apple Music’in diğer servislerle paket hâlinde sunulmasına yönelik bir koşul içermiyor.

Müzik tarafında gerekli koşulun bulunmaması, Apple Music’in diğer servislerle indirimli fiyattan sunulmasını etkiler mi, şu an için bilmiyoruz. Tabii ki, daha sonra yapılan pazarlıklarla durum değişebilir.

Apple’ın çeşitli servislerini paket hâlinde sunabileceğine dair dedikodular bir süredir ortalıkta dolaşıyor. Özellikle Apple News Plus, Apple TV Plus ve Apple Arcade gibi, Mart 2019’da duyurulmuş ve o zamanda bu yana faaliyete geçmiş servislerin müşteri sayısını artırmak amacıyla paket yöntemine başvurulabileceği söyleniyordu. Bu yeni servislerden sadece Apple Arcade Türkiye’de kullanılabiliyor.

İLGİLİ HABERLER