Teknoloji

iOS 13.5.1 ile Unc0ver jailbreak açığı kapatılıyor

ios 13.5 yenilikleri

Apple iOS 13.5.1 güncellemesini yayınladı. Şirket bu güncellemenin önemli güvenlik güncellemeleri sunduğunu ve tüm kullanıcılara önerildiğini söylüyor. Değişiklikler kaydında ise çok fazla detay verilmiyor. Ne var ki, Apple Software Updates adlı bir Twitter hesabı, güncellemenin yakın zamanda çıkan Unc0ver jailbreak aracının kullandığı kernel açığını kapatmak için çıktığını söylüyor.

Apple’ın destek sayfası ise işleri biraz daha açık şekilde gösteriyor. Güncellemenin bir uygulamanın kernel öncelikleriyle rastgele kod çalıştırmasını engellemek için tasarlandığı belirtiliyor. Diğer bir deyişle, iOS 13.5.1 jailbreak yapılmasını önlemek için hazırlandı.

ios 13.5.1 güncellemesi

Unc0ver jailbreak aracı, iOS jailbreak topluluğu içinde özellikle dikkat çeken bir araç olmuştu. Çünkü şu anda birçok cihazda var olan iOS 13.5 sürümünde de çalışıyordu ve en yeni Apple cihazlarını kullananlara Apple’ın App Store’unun haricinde de yeni uygulamalar yükleme fırsatı veriyordu.

iPhone tutkunları için daha fazla özelleştirme seçeneğine sahip olmak eğlenceli gibi görünse de, bu gibi jailbreak araçları Apple’ın yazılımında bulunan güvenlik açıklarını da ortaya çıkarıyor. Bu nedenle Apple’ın hızlı şekilde davranıp bu açığı kapatan güncellemeyi yayınlaması şaşırtıcı görünmüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER