Teknoloji

iOS 13.3 güncellemesi ebeveynlerin işini kolaylaştıracak

ios 13 13.3

Apple, kısa süre içinde yeni bir iOS güncellemesi daha yayınlamaya hazırlanıyor. Vietnam merkezli mobil operatör Viettel tarafından yapılan bir paylaşım, iOS 13.3 güncellemesinin hafta içinde kullanıcılara ulaştırılacağını gösteriyor. Aynı paylaşımda Apple’ın watchOS 6.1.1 güncellemesini yayınlayacağı da belirtiliyor. Güncellemenin yayınlanacağı tarih olarak ise 11 Aralık işaret ediliyor.

Yeni iOS sürümünün getireceği yeniliklerden biri, iPhone sahibi çocukların anne ve babalarının işine yarayacak türden. Güncellemeyle birlikte ebeveynler Ekran Süresi menüsü üzerinden çocukların ne zaman ve kimlerle konuşabileceğini kontrol edebilecek.

Bu özellik sesli görüşmelerin yanında FaceTime ve mesajları da kapsayacak. Facebook Messenger ve WhatsApp gibi üçüncü taraf platformlar üzerinden gerçekleştirilecek sohbetleri engellemek mümkün olmasa da, bunun çocuğunun tüm geceyi telefonla konuşarak geçirmesini engellemek isteyen ebeveynlerin işine yarayabilecek bir çözüm olacağı söylenebilir.

iOS 13.3 ile birlikte iPadOS ve tvOS güncellemeleri de yayınlayabilir

Apple’ın yeni iOS sürümüyle getireceği diğer yenilikler ise daha yetişkin odaklı olarak değerlendirilebilir. Şifresiz girişler için FIDO2 anahtar desteği getirecek olan güncelleme, emoji klavyesinde Memoji çıkartmalarını görmek istemeyenlerin de isteklerine yanıt verecek.

Yeni iOS sürümüyle birlikte bir iPadOS ve tvOS 13.3 güncellemesinin de yayınlanması bekleniyor. Apple’ın yeni güncellemeleri iOS 13.2 kadar büyük yenilikler getirmeyecek olsa da, şirketin işletim sistemlerini canlı tutma konusundaki isteğini göstermesi açısından önem taşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER