Teknoloji

iOS 13.2 sık video çekenleri yeni bir özellikle memnun ediyor

ios 13.2 video kamera

Apple iOS 13.2 sürümüyle birlikte en sonunda kullanıcılara kamera uygulaması üzerinden bir kolaylığı sunmaya başladı. Ancak bu imkandan sadece en yeni iPhone sahipleri yararlanabiliyor.

iPhone’un Kamera uygulamasındaki en çok şikayet edilen noktalardan bir tanesi video çözünürlüğünü ve çerçeve hızını doğrudan uygulama içinden değiştirememekti. Pazartesi akşamı yayınlanan iOS 13.2 güncellemesiyle birlikte bu şikayetin gereği bir ölçüde yapılıyor. Ancak bundan sadece iPhone 11, 11 Pro ve 11 Pro Max sahipleri yararlanabiliyor.

iOS 13.2 sürümüyle kamera tarafında gelen en büyük güncelleme ise bu değil. O unvan Deep Fusion adlı özelliğe sahip.

Ancak video çekimi sırasında yararlı olacak yeni düzenlemeyle birlikte, Kamera uygulamasından çıkıp Ayarlar uygulamasına girerek ve daha sonra kamera menüsüne girip video kaydı menüsüne girip, oradan video modunu ve çerçeve hızını seçmeye gerek duymayacaksınız.

ios 13.2 video

Sadece sağ üst köşeye tıklatmak yeterli olacak. Buradan da 4K ve HD (1080p) çekimi arasında geçiş yapabileceksiniz. En sağdaki ikon ise çerçeve hızını değiştirmeye izin verecek. HD video için 30 ya da 60 fps, 4K için de 30, 60 ve 24 fps çerçeve hızları seçilebiliyor.

Acaba Apple bu imkanı sadece iPhone 11 serisiyle mi sınırlı tutacak? Yoksa daha eski iPhone modellerine de bu imkanı getirecek mi? Bu sorular cevaplarını zamanla bulacak. Ancak video çekimini sıklıkla yapan ve en son model iPhone’lardan birini kullananlardansanız, iOS 13.2 güncellemesine en kısa zamanda geçiş yapmanız yararınıza olacaktır.

İLGİLİ HABERLER