Teknoloji

iOS 13.1 ve iPadOS çıkış tarihleri öne çekildi

ipados çıkış tarihi

iOS 13.0 yayınlandı, ancak Apple kısa bir süre sonra yeni bir güncelleme dalgası daha sunmayı planlıyor. Üstelik bu güncelleme planlanandan daha önce gerçekleşecek. Hem iOS 13.1 hem de iPadOS çıkış tarihi öne çekildi.

Apple geçen hafta iOS 13.1 ve iPadOS yayın tarihi olarak 30 Eylül’ü vermişti. Ne var ki şirket, iOS 13 ve watchOS 6’yı yayınladığıiOS 13 ve watchOS 6’yı yayınladığı gün planladığı sıradaki güncellemelerin tarihlerini öne çekmeye karar verdi. Yeni tarih olarak 24 Eylül verildi.

iOS 13.1 ile birlikte ilk iOS 13 sürümünde gelmeyen birtakım özellikler gelecek. Bunların arasında otomatikleştirilmiş Siri Kestirmeleri aksiyonları, Apple Haritalar’da tahmini varış zamanı paylaşma imkanı ve kurumsal cihazlar için veri ayırma bunların arasında yer alıyor.

Bunun yanı sıra Apple, iOS 13.1 ile birlikte iOS 13.0 sürümünde karşılaşılan bazın hataları da çözüme kavuşturacak. Mevcut iOS 13 sürümünde yer aldığı belirtilen, kilit ekranını baypas etmeye olanak sağlayan açık için düzeltme de gelecek.

iOS 13.1 ile her yenilik gelmiş olmayacak

iOS 13 ile birlikte geleceği belirtilen AirPods paylaşımı ve yeni HomeKit özellikleri iOS 13.1 ile de gelmeyecek. Ancak bunların sonbahar içinde geleceğinin sözü verildi.

Bu yıl Apple iPad tabletleri için iPadOS olarak adlandırılan farklı bir güncelleme sunuyor. iOS, iPhone ve iPod touch cihazlarına özel bir yazılım olarak kalmaya devam ediyor. Apple böylelikle ilk kez mobil işletim sistemlerini ayrıştırmış oluyor. İlerleyen zamanlarda iPadOS, watchOS ve tvOS platformları gibi ortak temeli paylaşan ayrı bir yazılım dalına dönüşecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER