Teknoloji

iOS 13.1 ile gelen dikkate değer emoji değişiklikleri

ios 13.1 emoji

iOS 13.1 güncellemesinin yayınlanması sadece hataları düzeltmedi ya da iOS 13’te eksik kalan özellikleri eklemedi. Emojipedia’ya göre, aynı zamanda 24 emoji simgesinin tasarımı da güncellendi. Bunların arasında bazı hayvanların simgelerinin anatomik açıdan düzeltilmesi de bulunuyor.

En büyük değişikliğin mürekkep balığı simgesinde olduğu belirtiliyor. Geçtiğimiz aralık ayında Monterey Bay Aquarium adlı bir kuruluş, Apple’ın mürekkep balığı simgesinin ön tarafında sifonun bulunduğunu söylemişti. Normalde mürekkep balığının sifonunun arkada yer alması gerekiyor.

Mürekkep balığı sifon sayesinde hareket eder, nefes alır, atıklarını dışarıda bırakır. Bu nedenle sifonun arkada olması daha mantıklı görünüyor. Zavallı mürekkep balığı simgesinin ön tarafında sifon olmadan aşağıdaki gibi görünmesi gerekiyor:

ios 13.1 ahtapot emoji

Bir başka değişiklik de sivrisinek simgesinde oluyor. Daha önce sadece beş ayağı görünen simgeye altıncı bir ayak daha eklendi. Sivrisinekler çoğu insan tarafından sevilmez, ancak bu durum onların eksik ayakla gösterilmesi için de bir gerekçe olamaz.

sivrisinek emoji

Öte yandan abaküs simgesi de tarihsel açıdan doğru hâle getirildi. Önceleri hiçbir abaküsün kullanılmadığı şekilde çizilen bu simgenin de görünümü düzeltildi.

abaküs emoji

Emoji 12.0 simgeleri henüz gelmedi

Diğer değişiklikler ise o kadar büyük seviyede görünmüyor. Örneğin, ahtapot simgesinin öndeki iki dokunacına vantuzlar eklendi. Yapboz parçasının renkleri maviden yeşile dönüştürüldü. Ayrıca gözleri kalplerden oluşan emoji simgesi için yeni kalp görünümleri eklendi.

iOS 13.1, Emoji 12.0‘ın bir parçası olarak gelen 230 yeni emoji simgesini içermiyor. Apple, bunların tasarımlarını temmuz ayında önceden göstermişti, ancak bunlar henüz Apple cihazlarına gelmedi. Apple, bu simgelerin önümüzdeki sonbaharda geleceğini söylemişti.

İLGİLİ HABERLER