Teknoloji

iOS 13.1.2 güncellemesiyle iOS 13 sorunlarının çözümüne devam

ios 13.1.2

Apple iOS 13’ü sık güncellemelerle daha da iyileştirmeyi sürdürüyor. Geçtiğimiz cuma günü iOS 13.1.1, çeşitli hata düzeltmeleriyle yayınlanmıştı. Daha öncesinde, 24 Eylül’de ise iOS 13.1 daha yeni yayınlanmıştı. Bugün ise Apple’ın iOS 13.1.2 ve iPadOS 13.1.2 güncellemelerini yayınladığını görüyoruz.

En son iOS güncellemesi iCloud yedekleri, kamera, el feneri, Bluetooth ve HomePod ile ilgili sorunları çözüme kavuşturuyor. iCloud yedeğinin başarılı bir şekilde alınmasından sonra yedekleme işleminin devam ediyormuş gibi görünmesi sorunu çözülüyor. Kameranın çalışmayabileceği bir soruna da çözüm getiriliyor.

Ayrıca iOS 13.1.2 ile birlikte, ekran kalibrasyon verisinin kaybına neden olabilecek bir hata da çözülüyor. El fenerinin çalışmasını engelleyen bir soruna da çözüm bulunuyor. Bluetooth bağlantısının çeşitli otomobillerde kopmasına sorunu da çözüme kavuşturuluyor.

ios 13.1.2 hakkında

En yeni iOS ve iPadOS güncellemesini Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme yolunu izleyerek kablosuz bağlantı üzerinden indirmeye başlayabilirsiniz. Bu hızlıca çıkan hata düzeltmeleri Apple’ın hem iPhone hem de iPad donanımı ve yazılımı üzerindeki eksiksiz kontrolünün bir avantajı oluyor.

Her ne kadar iOS 13 yola biraz sorunlarla başlamış olsa da, Apple’ın bunları hızlı şekilde çözdüğünü görüyoruz.

Apple Watch için watchOS 6.0.1 güncellemesi

Bu arada Apple, akıllı saati için de watchOS 6.0.1 güncellemesini yayınladı. Güncellemeyle birlikte Mickey Mouse ve Minnie Mouse saat kadranlarında zamanın söylenmemesi ile ilgili soruna çözüm getiriliyor. Takvim komplikasyonunun etkinlikleri göstermemesi ve ekran kalibrasyon verisinin kaybına yol açabilecek hatalar da gideriliyor.

Apple Watch sahipleri güncellemeyi ister iPhone’daki Watch uygulamasından, ister akıllı saatlerindeki Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme yolunu izleyerek indirebilirler. Saatin ya şarj aletine bağlı olması ya da en az yüzde 50 seviyesinde şarjının bulunması gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER