EğlenceManşetler

Apple iOS 12, watchOS 5 ve tvOS 12 beta 4 sürümlerini yayınladı

apple gizlilik

ios 12 beta 4Apple yakında çıkacak iOS 12, watchOS 5 ve tvOS 12 işletim sistemlerinin dördüncü beta sürümlerini Apple Geliştiriciler portalı üzerinden kayıtlı geliştiriciler için yayınladı.

The iOS 12 beta 4 (16A5327f), watchOS 5 beta 4 (16R5322d) ve tvOS 12 beta 4 (16J5313d) sürümleri, üçüncü beta sürümlerinin çıkışından iki hafta sonra geldi. Bunları kablosuz bağlantı üzerinden güncelleyerek ya da Apple Geliştirici hesabı aracılığıyla kaydettirdiğiniz cihazlarınıza en son beta profil dosyalarını indirerek yükleyebilirsiniz.

Apple 16 Temmuzda macOS Mojave 10.14’ün dördüncü beta sürümünü yayınlamıştı. Ayrıca şirket bugün, Xcode 10 beta 4 IDE’yi de geliştiriciler için dağıtıma sundu.

Her zaman olduğu gibi, bu beta sürümleri çeşitli iyileştirmeler ve hata düzeltmeleri içeriyor. Bunlar sayesinde iOS 12, tvOS 12 ve watchOS 5 işletim sistemleri test edenler için daha kararlı ve güvenilir hâle gelecektir. Ne var ki, bunlar hâlâ beta yazılımları, yani sadece iOS, watchOS ya da tvOS uygulama geliştirme amaçlı cihazlara yüklenmeleri uygun olacaktır.

iOS 12 beta 4 sürüm notlarında çeşitli hatalar ve daha önceki beta sürümlerinde rastlanılan rahatsız edici durumlar için getirilen iyileştirmeler ve düzeltmeler bulunuyor. Bunlara ek olarak, iPad kullanıcıları herhangi bir aktif mobil veri planı olmayan Apple SIM’li tabletlerini yeniden başlattıklarında aldıkları “SIM yok” bildiriminden söz edebiliriz. Aynı zamanda iMessage ve FaceTime için telefon numarasıyla kayıt olamamaya yol açan bir sorun için de çözüm getiriliyor.

Yeni Ekran Süresi uygulaması da iOS 12 beta 4’te güncellenerek tüm iOS cihazları genelinde senkronizasyonu destekler hâle geliyor. Çocukların web sitesi kullanımlarının ebeveynlerin cihazlarında görüntülenebilmesi, hem sayılar hem de harflerle parolaların oluşturulmasının desteklenmesi; Sürekli İzin Verilen uygulamaların, uygulamalar listesini güncellemeden Atıl zaman içinde gösterilmesinin mümkün kılınması gibi yenilikler de geliyor.

Sesli Notlar artık iTunes ile eş zamanlanabiliyor. Siri de görüntülü kısayolların PDF formatında eklenmesini destekliyor. Takvim uygulamasında Gün görünümü beklenmedik bir gün üzerindeki etkinlikleri göstermiyor. Antrenmanlara özel rota haritaları artık Aktivite uygulamasında görüntüleniyor. Netflix uygulaması ise bir video indirilirken beklenmedik şekilde kapanmıyor. Fortnite oyununun ise hiçbir sorun olmaksızın iOS 12 beta yüklü cihazda çalışabileceği de Softpedia tarafından dile getiriliyor.

tvOS 12 beta 4 ise uygulama içi satın alma akışı boyunca kısıtlanmış hesap kimlik doğrulamasını iyileştiriyor. Ayrıca Siri uzaktan kumandanın Menü tuşuna bir kez basıldığında aktif uygulamadan çıkılması sorununu da gideriyor. Apple TV uykudan uyandırıldığında Apple TV uzaktan klavye bildiriminin eşleştirilmiş iOS cihazında beklenmedik biçimde gösterilmesi hatası da çözülüyor. Aynı zamanda bazı ses ve ağ sorunlarına da düzeltmeler getiriliyor.

Diğer yandan watchOS beta 4 sürümü de Mesajlar uygulamasında sohbetler içinden VoiceOver gezintisine izin veriyor. Bazı komplikasyonların Saat uygulamasında mevcut bilgileri göstermesi desteklenmeye başlanıyor. Gece Saati modunda karşılaşılan bir soruna çözüm getiriliyor, Apple Watch şarj aksesuarından çıkarıldığında bu sorun göz ardı edilebiliyor. Aynı zamanda Kişiler uygulaması içindeki kişi bilgilerinin eş zamanlanması iyileştiriliyor.

Bunlara ek olarak, saat ile eşleştirilmiş iPhone’daki Watch uygulamasında titreşimli geri bildirim ayarları iyileştiriliyor. Antrenman uygulaması ise, koşu bandındayken bundan böyle Koşu veya Yürüyüş egzersizlerini “Dış” antrenman olarak göstermeyecek. Tersi de geçerli olacak. Ayrıca iPhone’daki Aktivite uygulaması içinde bir antrenmanın rota haritasını görüntüleme imkanı da sunuyor.

iOS 12, macOS Mojave 10.14, watchOS 5 ve tvOS 12’nin dördüncü beta sürümlerinin kayıtlı geliştiriciler için yayınlanmasıyla birlikte, Cupertino şirketinin iOS 12, macOS Mojave 10.14, watchOS 5 ve tvOS 12 için üçüncü public beta sürümlerini bu hafta içinde Apple Beta Yazılım Programı içinden yayınlamasını bekliyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER