Teknoloji

iOS 12 son 4 yılda satılan uyumlu cihazların yüzde 72’sine ulaştı

ios 12 iphone

iOS ve Android arasındaki rekabet, yıllardır teknoloji dünyasının önemli gündem maddeleri arasında bulunuyor. iOS‘in sezgiselliği pek çok kullanıcısı için temel tercih sebebi olurken, daha açık bir platform isteyenlerin tercihi Android oluyor. Android‘i kullanım kolaylığı sebebiyle seçen bir kitlenin varlığını da unutmamak gerekiyor. Bu rekabette işleri değiştiren ise güncel sürümlerin kullanım oranları arasındaki fark oluyor. iOS 12, bu konuda Android 9 Pie‘a bir hayli fark atmış durumda.

Apple‘ın açıkladığı son rakamlara göre, son 4 yıl içinde satılan iOS cihazların yüzde 72’sinde iOS 12 yüklü durumda. iOS 11′de ise bu oran yüzde 21 seviyesinde. Bu da son dört yılda satılan iOS cihazların yüzde 93’ünde en fazla 14 aylık versiyonların kullanıldığı anlamına geliyor.

Android cephesinde ise iOS’tekine oldukça zıt bir durum söz konusu. Google’ın ekim ayının sonunda açıkladığı rakamlara göre, Android cihazların neredeyse yarısından fazlasında Marshmallow veya daha eski bir Android sürümü kullanılıyor. Kısacası günümüzdeki Android cihazların büyük kısmı en az üç yaşında olan bir işletim sistemi versiyonuyla çalışıyor.

Güncel sürümlere ulaşım hızı, iOS ve Android arasındaki en büyük farklar arasında yer alıyor. iOS 12, yayılma hızı konusunda da geçmiş versiyonların önünde geçmiş durumda. iOS 12’nin iOS 11’e kıyasla daha hızlı büyüdüğü bir süre önce görülmüştü.

İLGİLİ HABERLER