İpucuManşetler

iOS 12: Rahatsız Etme’ye gelen yenilikler neler?

ios 12 rahatsız etme

Rahatsız Etme sayesinde belirlediğiniz zaman aralığı boyunca telefonunuzda bildirimlerin sesinin çalmasını, belirlediğiniz kişilerin dışındaki kişilerden çağrı gelmesini engelleyebilirsiniz. Böylelikle akıllı telefonunuz sizin için dikkat dağıtıcı bir unsur olmaktan çıkar. Rahatsız Etme, özellikle akşam eve geldiğinizde veya gece uyurken fazlasıyla işe yarayan bir özellik.

Rahatsız Etme, uzun zamandır iOS’te mevcut. iOS 12 ile birlikte küçük, ancak önemli değişiklikler kazanıyor. Bu yazıda iOS 12’de Rahatsız Etme’ye gelen yeniliklerin detaylarına bakıyoruz.

Daha önce olduğu gibi, Rahatsız Etme’yi Denetim Merkezi içinden hızlı bir şekilde etkinleştirebilirsiniz. Ancak şimdi, Rahatsız Etme kontrolünün üstüne hafifçe bastırıp beklettiğinizde, Rahatsız Etme başlıklı bir panel açılıyor.

Buradan Rahatsız Etme’yi ne kadar süre boyunca etkin tutmak istediğinizi belirleyebilirsiniz. 1 saat, Bu akşama kadar veya sabaha kadar ya da Buradan ayrılana kadar gibi zamana ve mekana dayalı seçenekler var. Bunlar sayesinde Rahatsız Etme’yi açık biçimde tutup, gelen mesajları veya çağrıları kaçırma gibi istenmeyen bir durumdan kurtulabilirsiniz. Özellikle “Buradan ayrılana kadar” rahatsız edilmek istemediğiniz bir yerde durduğunuz süre boyunca çalışacağı için çok pratik görünüyor.

Rahatsız Etme etkin olduğu zaman kilit ekranında rahatlıkla göze çarpan ve detaylı bir bildirim yer alıyor. Bu bildirimde Rahatsız Etme açıkken nelerin yapılamayacağı ve bu özelliğin ne zamana kadar açık kalacağı belirtiliyor.

iOS 12 ile Rahatsız Etme, Yatma Zamanı özelliğiyle bağlanıyor. Eğer Saat uygulaması içinde bulunan Yatma Zamanı özelliğini etkinleştirdiyseniz, gece yatma ve sabah kalkma saatleriniz telefon tarafından biliniyorsa, bu saatler arasında Rahatsız Etme otomatik olarak etkinleştirilecektir.

 

Bu zaman zarfında iPhone veya iPad’in kilitli ekranının arka planı karartılır. Bildirim yine ekranda mevcuttur. Bu süre zarfında gelen bildirimler siz ekranı açtığınız anda gösterilmez. Böylelikle gece uykunuzdan uyanıp saate bakmak istediğinizde, parlak bir ekran ve dikkat dağıtıcı bildirimler yerine karartılmış ve uyku kaçırmayan bir ekranla karşılaşırsınız. Saate baktıktan sonra uyumaya devam edersiniz.

Sabah uyanıp telefonunuza ilk kez baktığınızda da hemen gördükleriniz bildirimleriniz olmaz. Rahatsız Etme sayesinde telefonunuz sizi bir “Günaydın” mesajıyla ve hava durumu bilgisiyle karşılar. Daha sonra güne başlayabilirsiniz.

Her zaman olduğu gibi Ayarlar > Rahatsız Etme yolundan erişebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER