İpucuManşetler

iOS 12: Mesajlar’da Kamera Efektleri nasıl kullanılır? – Video

ios 12 mesajlar kamera efektleri

iOS 12, Mesajlar uygulaması içinde fotoğraf paylaşımını daha da eğlenceli hâle getirecek bir özelliği barındırıyor. Aslında iOS 11 ile birlikte kamerayla fotoğraf çekip iMessage içinde paylaşmak oldukça kolay hâle getirilmişti. iOS 12’de ise bu açıdan yepyeni bir deneyim var. Kamera Efektleri sayesinde, paylaşacağınız fotoğrafı çekmeden veya çektikten sonra sunulan çeşitli efektler, yazılar, çıkartmalarla eğlenceli hâle getirebilirsiniz.

iOS 12’de sunulan Kamera Efektlerini Mesajlar içinde kullanmak için, mesaj göndermek istediğiniz kişiye ait bilgiyi alıcı kısmına yazın. iMessage’ın etkinleştirilmesi ve gönder ikonunun mavi renkte olması gerekiyor. Metin çubuğunun sol tarafında yer alan kamera ikonuna tıklatın. Bunu yaptığınızda Kamera uygulamasına benzer bir arayüz açılacak. Alt kısımda, çekim tuşunun sol kenarında yer alan, yıldız biçimli Kamera Efektleri düğmesine basarak efektlere ve diğer araçlara erişebilirsiniz.

Eğer Animoji veya Memoji özelliği barındıran iPhone X‘a veya yeni iPhone modellerine sahipseniz, Animoji seçeneğini burada göreceksiniz. Bunun dışında filtrelerle genel görünümü farklılaştırma, metin ekleme, şekil ekleme ve destekleyen iMessage uygulamalarının sunduğu çeşitli filtreler var. İstediğiniz ekleyerek görüntüyü farklılaştırabilirsiniz. Daha sonra çekim tuşuna tıklatın ve fotoğrafınızı çekin.

Göndermeden önceki ekranda görüntü düzenleme, çizim ekleme ve bunun gibi ayarları yapabilirsiniz. Eğer normal bir fotoğraf çektiyseniz, bu ekrandan Kamera Efektleri ekleme işlemini de gerçekleştirebilirsiniz.

iOS 12’de Mesajlar’a gelen Kamera Efektleri sayesinde, iMessage WhatsApp ve benzeri mesajlaşma platformlarıyla arasındaki farklardan bir tanesini kapatmış oluyor.

İLGİLİ HABERLER