Teknoloji

iOS 12 ile iPhone X’da uygulamaları kapatmak kolaylaşacak

ios 12 iphone xiOS 12, WWDC 2018’te Apple’ın diğer işletim sistemleriyle birlikte gözler önüne çıkmıştı. Tüm iPhone sahiplerine çeşitli yenilikler getiren işletim sistemi, Apple’ın en yeni akıllı telefonu iPhone X’u kullananlara da önemli kolaylıklar sağlıyor. iOS 12 iPhone X sahiplerinin uygulamaları kapatmalarını da ciddi ölçüde kolaylaştıracak.

Hâli hazırda iPhone X’da uygulamaları kapatmak için ekranı yukarıya doğru sürüklemek, uygulama değiştirme ekranında kartlara uzun basmak ve eksi ikonuna dokunmak gerekiyor.

iOS 12 ile birlikte söz konusu operasyon hatırı sayılır ölçüde küçülecek. Ortadaki uzun basma aşamasını kaldıran iOS 12’de kullanıcılar yukarıya doğru sürükleme hareketleri yaparak uygulamaları kapatabilecek. Söz konusu yöntem, diğer iPhone modellerinde uzun bir süredir uygulamaları kapatmak için kullanılıyor.

iOS 12 iPhone X kullanıcılarının uygulamaları tamamen kapatmalarını kolaylaştırmanın yanı sıra başka yenilikler de getirecek. Bu yenilikler arasında FaceTime ile grup sohbeti yapabilme, Memoji ve kullanıcıların uygulamalarla etkileşime girme sürelerini gösteren Screen Time öne çıkıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER