Teknoloji

iOS 12 iPhone’un portre modunu geliştirecek

iOS 12, eylül ayında uyumlu cihazların sahipleriyle buluşacak. Apple’ın en yeni mobil işletim sürümü, portre modu desteğine sahip iPhone modellerinde portre modunu ciddi anlamda geliştirecek.

iPhone için hazırlanan popüler kamera uygulamalarından Halide’ın geliştiricisi Ben Sandofsky, iOS 12’nin nesne ayırma işlemindeki performansını iOS 11’in aynı işlemdeki performansıyla karşılaştıran bir paylaşım yaptı. İki işletim sistemine ait derinlik verileri, Apple’ın yeni sürümle portre modundaki fotoğrafların kalitesini artıracağını gösteriyor.

Sandofsky paylaşımında ilgili fotoğrafları ön mü yoksa arka kamerayla mı çektiği konusunda bilgi vermese de, derinlik verilerine bakıldığında fotoğrafın ön kamerayla çekilmiş olma ihtimali kuvvetleniyor. Ön kameranın tercih edilmesi ise Sandofsky’nin telefonunun iPhone X olduğuna işaret ediyor.

ios 12
iOS 11 ve iOS 12 ile çekilen fotoğrafların derinlik verileri

iOS 12 yüklü telefon ile çekilen fotoğrafın derinlik verilerine bakıldığında çok daha fazla ve çok daha keskin detayların varlığı dikkat çekiyor. Yeni işletim sisteminde nesne ve arka plan arasındaki ayrım da çok daha kolay anlaşılıyor. iOS 11 ile çekilen fotoğrafın derinlik verilerinde ise nesne ve arka plan çok daha bulanık bir şekilde ayrılmış olarak görülüyor. Apple’ın bu çalışmaların etkisini son kullanıcıya yansıtıp yansıtmayacağı ise önümüzdeki ay belli olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER