Teknoloji

iOS 12 iki haftanın sonunda uyumlu cihazların neredeyse yarısına ulaştı

ios 12 iphone

Apple‘ın ürünleri konusunda birbirinden farklı düşünceleri duymak mümkün olsa da, şirketin yeni mobil işletim sistemi güncellemelerinin dağıtımı konusunda başarılı bir iş çıkardığı konusunda pek çok kişi hemfikir görünüyor. En yeni iOS sürümü olan iOS 12 de bu geleneği sürdürüyor.

Apple’ın en yeni mobil işletim sistemi sürümü, yayınlandıktan iki gün sonra uyumlu cihazların yüzde 10.4’üne ulaşmıştı. 2017’de yayınlanan iOS 11’in iki gün içinde ekosistemdeki cihazların yüzde 15.91’ine ulaşması nedeniyle iOS cihaz sahiplerinin olası problemlerden çekindikleri için yeni sürüme geçiş konusunda çekingen davrandıkları düşünülmüştü. iOS 12’nin yayınlanmasından iki hafta sonra paylaşılan yeni rakamlar, bu düşüncenin doğruluk payının yüksek olduğunu gösteriyor.

Hatta iOS 12’nin iki haftalık performansıyla iOS 11’i geride bırakmış olması dikkat çekiyor. iOS 11, yayınlandıktan sonraki iki hafta içinde iOS ekosistemindeki cihazların yüzde 38.5’ine ulaşmıştı. iOS 12 ise iki hafta içinde yüzde 46.57’lik bir pay sahibi olmayı başardı. 2016’da yayınlanan iOS 10 da iki hafta içinde yüzde 48.16’lık kullanım oranına ulaşmıştı.

iOS 12 eski cihazlar için hatırı sayılır bir hız artışı vadediyor

iOS 12’nin iki haftalık performansıyla selefi iOS 11’i geride bırakmasının altında yatan sebebi kesin biçimde söylemek mümkün olmasa da, bu konuda fazlasıyla güvenli bir tahmin yapılabiliyor. iOS 12, eski iPhone ve iPad’ler için hatırı sayılır bir hız artışı vadediyor. Bu hız artışının hâlâ iPhone 5s gibi cihazları kullananlar için cazip bir yükleme nedeni olduğunu söylemek çok yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER