İpucuManşetler

iOS 12: FaceTime hangi yeniliklerle geliyor? – Video

ios 12 FaceTime apple
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iOS 12‘de FaceTime‘a gelecek yenilikler arasında öne çıkarılan grup görüşme özelliği olmuştu. Ne var ki Apple, bu özelliği iOS 12’nin ilk sürümünde sunmuyor. Bu yıl bitmeden önce gelecek bir başka iOS 12 güncellemesinde aynı anda en fazla 32 kişiyle FaceTime görüşmesi yapma imkanını elde edeceksiniz.

Her ne kadar bu önemli yenilik eksik olsa da, iOS 12 ile birlikte FaceTime görüşmelerinin daha ilk günden itibaren daha eğlenceli hâle geleceğini söyleyebiliriz. FaceTime, yenilenen kullanıcı arayüzüyle kullanıcılara biraz daha kolaylık sunmayı amaçlarken, Mesajlar’da da kullanılan Kamera Efektleri‘nden görüntülü görüşmelerde de yararlanma imkanı sunuyor.

FaceTime görüşmesi sırasında veya karşı taraf henüz çağrınızı cevaplamadan önce, arayüzde belirgin biçimde göreceğiniz yıldız biçimli Kamera Efektleri düğmesine tıklatarak kamera efektlerini açabilirsiniz. Burada filtreler, şekiller, metin biçimleri ve üçüncü taraf iMessage uygulamalarının sunduğu çeşitli çıkartmalar bulunuyor. Aynı zamanda iPhone X ve daha yeni iPhone sahibi olanlar Animoji veya Memoji‘lerini de kullanabiliyor, bu karakterleri yüzlerinin üstüne bindirebiliyorlar.

Eklediğiniz kamera efektleri, sizin başınızla senkronize biçimde hareket ediyor. Efektleri temizlemek için pratik bir yöntem göremedik, ancak kamerayı kısa süreliğine duraklatıp yeniden başlatarak tüm efektlerin temizlenmesini sağlayabilirsiniz.

FaceTime’da kullanıcı arayüzünde de ufak tefek değişiklikler mevcut. Karşı tarafın Live Photo’sunu çekmenizi sağlayan fotoğraf tuşuna rastlamadık. Kamerayı değiştirme, hoparlörü veya mikrofonu kapatma gibi ayarlar da bir menünün içine yerleştirilmiş. Çağrı sonlandırma düğmesinin yanında gördüğünüz üç nokta işaretiyle bu menüye ulaşabilirsiniz.

FaceTime görüşmesi sırasında görüşme yaptığınız kişiye mesaj gönderme işlemi de pratik hâle getirilmiş. Menü içinde mesaj göndermek için bir kısayol mevcut. Ne var ki, iPhone’da mesaj yazma ekranına geçince kamera duraklatılıyor. iPad’de ise resim-içinde-resim modu sayesinde FaceTime penceresi ekranın bir köşesine küçültülüyor, bir yandan mesaj yazarken bir yandan karşı tarafı görmeye devam ediyorsunuz.

iOS 12 ile birlikte FaceTime’ın yepyeni bir deneyim kazandığını görüyoruz. Özellikle eğlence tarafında bu görüntülü görüşme yönteminin kazandıkları çok fazla. iOS 12’ye güncelleme yapanlar, ilk başlarda sırf eğlence olsun diye Kamera Efektlerini fazlasıyla kullanacaktır. Görüntülü görüşme özelliği geldiğinde de bunun için ayrı bir deneyim yazısı ve videosu yayınlayacağız.

İLGİLİ HABERLER