Teknoloji

iOS 12 kodu Face ID’ye sahip yeni iPad’in işaretini veriyor

ios 12Apple iOS 12 adını taşıyan en yeni mobil işletim sistemi sürümünü haziran ayının başında tanıtmış ve tanıtımın ardından da işletim sisteminin beta versiyonlarının dağıtımına başlamıştı. Söz konusu versiyonların kodlarında yapılan incelemeler, Apple’ın gelecekteki ürün yol haritası konusunda önemli ipuçları veriyor.

Şirketin iPhone X gibi çentikli bir ekrana sahip bir iPad çıkaracağına dair iddialar bir süre önce gündeme gelmişti. Yeni sürümdeki durum çubuğu tasarımı, bu iddianın kaynağı olmuştu. Çentikli ekran iddiası, Apple’ın iPad’de TrueDepth kamera ve Face ID teknolojisine yer verip vermeyeceği konusunda da akıllara bazı sorular getirmişti. Bu soruların cevabı da sonunda ortaya çıktı.

Geliştirici Steve Troughton-Smith, Animoji ve Memoji özelliklerinin çerçevesini oluşturan AvatarKit setinin yeni işletim sistemiyle birlikte iPad’i de desteklediğini belirtti. Söz konusu özellikler için TrueDepth kameraya ihtiyaç duyulduğunu ve iPad Pro’nun da bir yılı aşkın bir süredir yenilenmediğini düşününce Apple’ın planları konusunda tahminde bulunmak çok zor olmuyor.

iPad’i destekleyen yeni AvatarKit iOS 12’ye bağlı olduğu için yeni iPad’in yeni iOS sürümünden önce yayınlanması ihtimal dahilinde yer almıyor. Dolayısıyla yeni iPad’in eylül ayında yeni iOS sürümü yayınlandıktan sonra satışa sunulması oldukça muhtemel görünüyor. Ancak bunun yeni iPad’in eylül ayında çıkacağını garanti etmediğini ve şirketin iPad’in tanıtımını ya da çıkışını ekim veya kasım aylarına bırakabileceğini de belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER