İpucuManşetler

iOS 12: Çocuklar için Ekran Süresi neler sunuyor? – Video

ios 12 çocuklar için ekran süresi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Ne kadar iyi veya kötü olduğu tartışılır, ancak çocuklarda tablet veya telefon kullanma isteği eskisine göre giderek artıyor. Çoğu anne ve baba, çocuklarından gelen bu talebi isteseler de geri çeviremiyor. Bundan sonrası ise daha önemli. Eğer çocuğun mobil cihazı kullanımı kontrol edilmezse, istenmeyen durumlar ortaya çıkabiliyor.

Önceki iOS sürümlerinde de ebeveynlere yönelik çeşitli yönetim ve kontrol mekanizmaları vardı. Ancak iOS 12 ile birlikte gelen Ekran Süresi içinde sunulan özellikler, bu konuda önemli ilerlemelerin kaydedildiğini gösteriyor.

Eğer daha önce bir Aile Paylaşımı kurduysanız ve çocuğunuzun Apple Kimliği de bu paylaşıma dahilse, Ekran Süresi içinde onun kimliğine bağlı cihazı veya cihazlarının kullanım detaylarını görme imkanına sahipsiniz. Çocuğunuz gün içinde iPhone veya iPad’ini ne kadar kullandı, hangi web sitelerine giriş yaptı, ekranını kaç kez uyandırdı, ne kadar bildirim aldı? Tüm bu soruların cevabını, bizzat kendi cihazınız üzerinden görebilirsiniz. Üstelik sadece bir gün için de bir hafta için de kullanım detayı sunuluyor.

İş sadece görmekle kalmıyor. Kendi iPhone veya iPad’inizden, çocuğunuzun cihazına kullanım sınırlaması getirebilirsiniz. Atıl Süre adı verilen özellik sayesinde, iPhone veya iPad‘in kullanımını belirli zaman aralığında sınırlayabilir; Telefon ve belirlediğiniz birkaç uygulama dışında tüm uygulamaların veya uygulamaların kullanımının sizin onayınız dahilinde olmasını sağlayabilirsiniz. Eğer çocuğunuz sınırlı bir uygulamayı veya oyunu açmak isterse, ya size izin talebi göndermeli, ya da size ait olan Ekran Süresi parolasını cihazında girmeli. İzin talebini kendi cihazınızdan onaylıyorsunuz; 15 dakika, 1 saat ya da 1 gün için izin verebiliyorsunuz.

Cihazın kullanımına genel kısıtlama getirmenin yanı sıra, belirli uygulama veya oyunlara da sınır ekleyebilirsiniz. Sınır ekleme işlemi kategori bazında yapılıyor. Gün gün, hangi saat aralıklarında, ne kadarlık sınırlama yapılacağını da detaylı bir şekilde belirleyebilirsiniz. Öte yandan Her Zaman İzin Verilen Uygulamalar bölümünden de Atıl Süre aktifken izin verilmiş olan varsayılan uygulamaları belirleyebilirsiniz. İçerik ve Gizlilik Sınırlamaları da, çocuğunuzun cihazı üzerindeki uygunsuz içeriği engellemeye yönelik kontrolleri düzenlemenize imkan sağlıyor.

Web Sitesi Verilerini Dahil Et seçeneğini açık duruma getirerek de çocuğunuzun iPhone veya iPad’i üzerinde ziyaret ettiği web sitelerini de takip edebilirsiniz.

iOS 12 ile gelen Ekran Süresi ile ebeveynler, gerçek anlamda kontrolü ellerine alma imkanı elde ediyorlar. Çocuklar için gelen özelliklerin, en çok ilgi gören özellikler arasında olacağını tahmin ediyoruz.

İLGİLİ HABERLER