İpucu

iOS 12: Bildirimler kilit ekranı üzerinde nasıl düzenlenir?

ios 12 bildirimler kilit ekranı üzerinden nasıl düzenlenir
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iOS 12 ile birlikte bildirimlerin düzenlenmesiyle ilgili yenilikler getiriliyor. Bununla birlikte bildirimlerin daha düzenli görünmesini sağlayacak bazı değişiklikler yapılıyor.

Kilit ekranından veya Bildirim Merkezi üzerinden görüntülenen bildirimler, bundan böyle uygulamaya göre kümelendirilmiş biçimde görüntüleniyor. Diyelim ki, Twitter uygulamasına ait birden fazla bildirim var. iOS 12 ile birlikte bunlar birbiri ardına sıralanmış, yığın biçiminde duran kartlar biçiminde görüntüleniyor. Yığına tıklattığınızda kartlar açılıyor ve her bir birimi tek tek görme imkanına elde ediyorsunuz.

Bildirim Merkezi içindeki herhangi bir bildirimin üstüne hafifçe bastırdığınızda açılan ayrıntı penceresinin sağ üst köşesinde üç nokta işaretini göreceksiniz. Buna tıklattığınızda ekranın alt yarısında yeni bir panel açılıyor. Buradan söz konusu uygulamaya ait bildirimleri yönetebilirsiniz.

Sessiz Bildir ve Kapat… şeklinde iki bildirim göreceksiniz. Eğer ilk seçeneği tercih ederseniz, sessize alınan bildirimler Bildirim Merkezi’nde görüntülenmeye devam eder, ancak kilitli ekranda, başlıklarda ve uygulama simgesi işaretlerinde görünmez. Kapat seçeneğini tercih ederseniz, bildirim akışını tamamen kesebilirsiniz.

Her iki seçenekten bir tanesini tercih ettiğinizde, aynı yolu takip ederek geri dönme şansını her zaman bulunuyor. Bununla birlikte, aynı panel içinde yer alan Ayarlar bağlantısını tıklatarak, ilgili uygulamanı bildirim ayarlarıyla ilgili daha fazla detayı görüntüleyebilir, gerekli ayarları yapabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER