Teknoloji

iOS 12 beta sürümü yeni iPad Pro’nun tasarımı konusunda ipucu veriyor

ios 12.1

ios 12 betaiOS 12 beta sürümünde görülen bir ikon, yeni nesil iPad Pro’nun tasarımıyla ilgili olarak Apple’ın kafasından geçenler hakkında ipucu veriyor. Geliştiriciler için yayınlanan beşinci beta sürümünde yer alan ikona göre, yeni iPad Pro tıpkı iPhone X gibi çok ince bir ekran çerçevesine sahip olacak. Ancak tabletin ekranı üzerinde bir çentik bulunmayacak.

9to5Mac’te yer alan habere göre, iOS 12’de göze çarpan küçük mavi ikonda daha ince çerçeveli bir tablet görünüyor. iOS 11’deki tablet ikonunda ise hem ana ekran tuşunu hem de ekranın üst kısmındaki ön kamerayı görmek mümkün oluyor.

Apple geçtiğimiz yıl HomePod yazılımını kazara yayınlamış ve bu sayede iPhone X’un ön panel tasarımı büyük ölçüde ortaya çıkmıştı. Dolayısıyla bu ikonun yeni iPad Pro tasarımı konusunda meşru bir bilgi sağladığını söylemek yanlış olmayacaktır.

iPad Pro’da Apple’ın iPhone X ile birlikte hayata geçirdiği Face ID sistemine yer verileceğine dair işaretler de iOS 12 beta sürümlerinden alınan ekran görüntülerinde görülüyor. Ancak iPad Pro ikonlarında çentiğe rastlanmaması, bu konuda kafaların karışmasına sebep oluyor.

iOS 12 beta sürümünde görülen iPad ikonunda çentik detayına inilmemiş olması akıllara gelen ilk seçeneklerden biri oluyor. Ancak Apple’ın Face ID kurulumunu çentiğe gerek kalmadan iPad Pro’nun üst çerçevesine yerleştirmiş olması da ihtimaller dahilinde yer alıyor. Bu sorunun cevabını almak içinse sonbaharı beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER