Teknoloji

iOS 12’nin beta sürümü yeni Apple Watch modellerinin ipucunu veriyor

apple watch series 3

ios 12Apple iOS 12 için hazırladığı ikinci beta sürümünü geliştiricilerle buluşturmaya başladı. Söz konusu sürüm geliştiricilere uygulamalarını yeni işletim sistemiyle uyumlu hâle getirme imkanı tanımasının yanında, Apple’ın gelecekteki ürün yol haritası konusunda bazı ipuçları veriyor.

Söz konusu ürünlerden birisi de Apple’ın akıllı saati Apple Watch. Yeni iOS sürümünün daha önce görülmeyen dört Apple Watch modelini işaret ettiği belirtilirken, söz konusu modellerin çıkışının da çok uzak olmadığı ifade ediliyor.

Bu ipuçlarını ortaya çıkaran kişi ise geliştirici Guilherme Rambo oldu. Rambo geçmişte de Apple’ın kaynak kodlarını inceleyerek şirketin gelecekte piyasaya süreceği cihazlar konusunda ipuçları vermişti. Bu ipuçlarının genellikle doğru çıkması, Rambo’nun yeni Apple Watch konusunda söylediklerinin güvenilirliğini artırıyor.

En yeni iOS betasında yeni Apple Watch modellerinden Watch4,1, Watch4,2, Watch4,3 ve Watch4,4 olarak bahsediliyor. Söz konusu isimler, yeni Apple Watch modelleri için tanımlayıcı niteliği taşıyor. Mevcut Apple Watch modelleri için de Watch 3,1’den Watch 3,4’e kadar uzanan tanımlayıcıların kullanıldığını düşününce ipuçlarının doğruluğu kuvvetleniyor. Buna ek olarak, beta sürümünde MTUD2, MTUK2, MTX92 model numaralı cihazlar için de referanslar bulunuyor.

Yeni Apple Watch modellerinin şirketin eylül ayında gerçekleştireceği büyük etkinlikte tanıtılması muhtemel görünüyor. Söz konusu etkinlikte yeni iPhone modellerinin de tanıtılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Apple Watch modellerinde ise boyutun değişmemesi ancak çerçevelerin küçülmesi sayesinde ekranın yüzde 15 oranında büyümesi bekleniyor. Yeni Apple Watch için ipucu veren iOS 12 ise eylül ayında kullanıcılarla buluşacak.

İLGİLİ HABERLER