Teknoloji

Face ID’li iPad’in ipucu iOS 12’nin beta sürümüyle veriliyor

ios 12Apple’ın en yeni mobil işletim sistemi sürümü iOS 12, WWDC 2018’de görücüye çıktı. Tanıtımın ardından işletim sisteminin ilk beta sürümü de geliştiricilere açıldı. İşletim sisteminin beta sürümünü deneyen geliştiricilerden biri olan Guilherme Rambo, uzun süredir konuşulan bir durumu doğrulayan işaretlere rastladı.

Apple’ın Face ID teknolojisini iPad’e de getireceğine dair haberler uzun süredir etrafta dolaşıyordu. Rambo tarafından paylaşılan videolar ve ekran görüntüleri, yeni işletim sisteminde Face ID’nin iPad’e gelişini gösteren gizli referansların bulunduğunu ortaya koyuyor. Söz konusu ipuçlarıyla hem kurulum arayüzünde hem de ayarlar menüsünün ilgili bölümlerinde karşılaşılıyor.

Bu ipuçlarının iPad’in kilidini iPhone X ile açmayı sağlayan bir özelliği işaret edebileceği de belirtiliyor. Şirket Apple Watch ile Mac’in kilidini açma imkanı sunsa da, buna pek ihtimal verilmiyor. Kurulum arayüzünün varlığı, Apple’ın Face ID sistemine sahip bir iPad çıkarma ihtimalini yukarıya çekiyor. Dolayısıyla Face ID’li iPad’in yakında resmiyet kazanma ihtimali biraz daha kuvvetleniyor.

Apple iOS 12 ile birlikte iPhone X ve iPad’in hareketle kontrol özellikleri arasında mesafeyi kısaltıyor. Artık iPad’lerde Kontrol Merkezi’ne ekranın sağ üst köşesinden aşağıya doğru sürükleme hareketi yaparak erişilebilecek. Dock’tan yukarıya doğru sürükleme hareketi yapıldığında ise kullanıcılar ana ekrana yönlendirilecek. Saatin ekranın sol üst köşesine taşınması ise yeni iPad’de çentiğin bulunacağı konusunda güçlü bir ipucu veriyor.

İLGİLİ HABERLER