Teknoloji

iOS 12 beta 8 yedinci betanın hız sorununu çözerek geldi

ios 12

ios 12

Apple eylül ayında final sürümünü yayınlamayı planladığı iOS 12 için beta sürümlerini çıkarmaya devam ediyor. Geçtiğimiz pazartesi akşamı çıkarılmış olan iOS 12 beta 7, tespit edilen bir hatanın hemen ardından geri çekilmişti. İki gün geçtikten sonra iOS 12 beta 8 dağıtıma çıktı.

Geliştiricilere özel sekizinci beta sürümünün kısa bir süre sonra Public Beta 6 sürümüyle takip edilmesini bekliyoruz. Ancak beta sürümleri burada bitecek gibi görünmüyor. Final sürüm muhtemelen eylül ayı ortalarında yayınlanacak ve o zamana kadar bir aylık süre var. Geçen yıla bakacak olursak, iOS 11 için toplam 10 adet geliştirici beta, 9 adet public beta sürümü yayınlanmış, daha sonra iPhone ve iPad’lere final sürüm dağıtılmıştı.

iOS 11’in en son beta sürümü, 19 Eylül’deki yayın tarihinden iki hafta önce gelmişti. Bu sonbaharda da geçen yıldakine benzer bir takvimin Apple tarafında işlemesini bekliyoruz. Ne yazık ki, iOS 12’nin final sürümü çıktığında, Apple’ın öne çıkardığı özelliklerden olan Grup FaceTime olmayacak. Bu özellik daha sonraki güncellemelerden birinde gelecek.

iOS 12 beta 8 yenilikleri

Apple Insider’a göre, iOS 12 beta 8 ile birlikte beta 7 sürümünde görülen yavaşlık gideriliyor. Ölç uygulamasının ikonunda oynamalar yapılıyor, Mesajlar‘a yeni bir hoş geldiniz ekranı ekleniyor.

Müzik uygulamasında 16×9’luk albüm kapakları göze çarparken iPad‘in de yeni çoklu dokunmatik hareketleri gösteren yeni bir hoş geldiniz ekranı bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER