Teknoloji

iOS 12 beta 7 ile grup FaceTime’ın gecikeceği görüldü

ios 12 grup facetime

ios 12 grup facetimeApple FaceTime grup sohbet özelliğini geciktiriyor. Aslında bu özellik iOS 12‘yle birlikte yayınlanacaktı, ancak geliştirici Guilherme Rambo, bu özelliğinin bugün yayınlanan iOS 12 beta 7 sürümünden kaldırıldığını kaydetti.

Rambo, Grup FaceTime özelliğinin iOS 12’nin başlangıçtaki sürümünden kaldırıldığını duyurdu. Apple da bu özelliğinin sonbaharın ilerleyen zamanlarında yayınlanacak bir başka yazılım güncellemesiyle birlikte geleceğini söyledi.

Grup FaceTime sohbetleri bir video görüşmesinde en fazla 32 katılımcının bulunmasına izin verecek. İnsanların yüzleri birer kare hâlinde görünecek, öne çıkarmak istediğiniz kişileri elle dokunup seçeceksiniz. Apple’ın grup FaceTime sohbetlerini geciktirmesi, iOS’te AirPlay 2‘nin geciktirilmesinden sonra geldi.

FaceTime grup video görüşmelerinde rakiplerini izliyor

Apple grup video görüşmeleri arenasında arkadan geliyor. WhatsApp yakın zamanda grup video arama özelliğini açtı ve aynı anda bir görüşmede dört kişinin olmasına izin veriyor. Facebook’un kendi Messenger uygulaması da grup video sohbetlerini destekliyor. Benzer destek Skype tarafından da sunuluyor.

İLGİLİ HABERLER