Teknoloji

iOS 12 artırılmış gerçeklik konusunda yenilikler sunacak

ios 12Apple’ın geliştirici konferansı WWDC 2018’in kapıları bugün açılacak. Şirket etkinlikte iOS, macOS, tvOS ve watchOS konusunda önemli duyurular yapacak. İnternete sızan yeni özellikler, etkinlikte yapılacak duyurular konusunda bazı ipuçları veriyor. Bu ipuçlarına göre, iOS 12 artırılmış gerçeklik konusunda da kullanıcılarına yenilikler sunacak.

Apple ARKit adını verdiği artırılmış gerçeklik aracını geçtiğimiz yıl uygulama geliştiricileriyle buluşturmuştu. Şirket o günden bu yana iPhone’u artırılmış gerçeklik konusunda güçlü ve yetenekli bir cihaz olarak lanse ediyor. Reuters’te yer alan habere göre, yeni iOS sürümüyle birlikte Apple telefondan telefona artırılmış gerçeklik özelliğini kullanıma sunacak. Böylelikle iki cihazın aynı ortamda, eş zamanlı biçimde aynı artırılmış gerçeklik sahnesini görmesi mümkün olacak.

Bu özelliğin merkezinde oyun deneyiminin olacağını görmek çok zor değil. Örneğin, bir araba yarışı oyununu aynı anda iki kişinin gerçek bir çevrede oynaması mümkün olacak. Geliştiricilerin uygulamalarına farklı etkileşim seçenekleri ekleyeceğini görmek de çok zor değil.

Apple’ın planlarını yakından takip eden kaynakların verdiği bilgilere göre, ihtiyaç duyulan veri transferi doğrudan telefonlar arasında gerçekleştirilecek. Böylelikle Apple kullanıcıların bulunduğu ortamların taramalarını görmeyecek.

Apple’dan henüz bu iddiaya ilişkin bir doğrulama gelmiş değil. Ancak şirket artırılmış gerçeklik teknolojisine olan ilgisini uzun süredir oldukça açık biçimde ifade ediyor. Bu da yeni iOS sürümünde artırılmış gerçeklik odaklı özelliklerin yer alması ve bu özelliklerden bazılarının demosunun WWDC 2018 sahnesinde gerçekleştirilmesi ihtimalini artırıyor.

Daha önce çıkan haberlere göre, iOS 12 yeni özellikler sunmak yerine performans istikrarına odaklanacak. Ancak şirketin NFC yongasını üçüncü taraf geliştiricilerine açmak gibi yenilikleri de yeni iOS sürümüyle birlikte sunması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER