Teknoloji

iOS 12 Apple’ın mobil cihaz ekosisteminin dörtte üçünü kapsıyor

ios 12

Apple en yeni mobil işletim sistemi sürümlerini kullanıcılarına en hızlı şekilde dağıtma konusunda oldukça hünerli. Bu durum, geçtiğimiz eylül ayında yayınlanan iOS 12‘de de değişmedi. Şirketin destek sayfasında verilen bilgiye göre, son dört yıl içinde piyasaya sürülen iOS cihazların yüzde 78’i iOS 12 ile çalışıyor.

iOS 12’nin yayınlanmasının üstünden 3,5 ay geçtiğini göz önüne alınca gelinen nokta daha etkileyici bir hâl alıyor. Apple’ın en büyük rakibi Google’ın mobil işletim sistemi Android’in yeni sürümlerinin geniş kullanıcı kitlelerine geç ulaşması da, iOS’in başarısını parlatıyor. Ancak bu noktada iOS’in Apple’ın tekelinde olduğunu, Android’in ise çok sayıda cihaz üreticisi tarafından kullanıldığını unutmamak gerekiyor.

Apple tarafından paylaşılan verilere göre, son dört yılda piyasaya sürülen cihazların yüzde 17’sinde iOS 11 bulunuyor. Geriye kalan yüzde 5’lik kısımda ise daha eski iOS sürümleri kullanılıyor.

Apple’ın iOS ekosisteminin geneline bakıldığında da iOS 12’nin hakimiyeti göze çarpıyor. iOS ekosistemindeki cihazların yüzde 75’i iOS 12 ile çalışıyor. iOS 11 bu grupta da yüzde 11’lik bir pay alırken, daha eski sürümler de kalan yüzde 8’lik kısmı paylaşıyor. Söz konusu rakamların 1 Ocak 2019’daki App Store ziyaretleri çerçevesinde hazırlandığını da belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER