Teknoloji

iOS 12.2 Public Beta sürümü hevesli kullanıcılar için yayında

ios 12.2 public beta

Apple geçen hafta içinde iOS 12.2’nin ilk beta sürümünü geliştiricilerle buluşturmuştu. Bu sayede yeni nesil AirPods, iPad mini 5 ve daha uygun fiyatlı yeni iPad ile ilgili ipuçlarına da tanık olmuştuk. Şimdi de geliştiricilerin dışındaki gönüllü test kullanıcıları iOS 12.2 public beta sürümü sayesinde gelecek yenilikleri şimdiden test etme imkanına kavuşuyor.

Eğer Apple Beta Yazılım Programı’na kayıtlıysanız, uyumlu bir cihaza bu beta güncellemesini kurabilirsiniz. iOS 12’ye güncellenebilen tüm cihazlara iOS 12.2 public beta güncellemesi kurulabilir durumda bulunuyor.

iOS 13’ün ortaya çıkmasına henüz daha birkaç ay var. iOS 12.2’nin beta sürümü bir alternatif olarak görülmemeli. Her ne olursa olsun, iOS güncellemesinin beta sürümünü yükleyecek olan kullanıcıların bu işlemden önce cihazlarının yedeklerini almasında fayda olacaktır.

iOS 12.2’de hangi yenilikler var? 9to5Mac‘in detaylı biçimde ortaya koyduğuna göre; bazı Apple uygulamalarında arayüz değişiklikleri olacak. Örneğin Denetim Merkezi’ndeki Apple TV kumandasının boyutu büyürken, Müzik uygulamasında da liste görünümünde yazı ve resimlerin boyutu artıyor. Haritalar’a da, destekleyen yerlerde Hava Kalitesi göstergesi geliyor.

Aynı zamanda daha zengin Siri araçları var, bunlardan bir tanesi de dahili müzik oynatıcısı. Aynı zamanda AirPlay 2 TV’ler için Ev uygulamasında başlangıç desteği, Denetim Merkezi’ndeki Apple TV Remote uygulamasının AirPlay 2 destekli TV’lerle çalışması da yenilikler arasında yer alıyor.

iOS 12.2 public beta sürümünün yanı sıra, macOS 10.14.4 ve tvOS 12.2 için de public beta sürümleri çıktı. Yeni macOS beta sürümü, Safari 12.1 ile birlikte web sitelerinin otomatik olarak koyu moda geçmesini sağlıyor.

Aynı zamanda watchOS 5.2 geliştirici beta sürümü de çıktı. Normalde Apple akıllı saat yazılımları için public beta sürümü çıkarmazdı, ancak durum bu sefer değişti gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER