Teknoloji

iOS 12.2 ile Atıl Süre’ye güne göre özelleştirilmiş zamanlama gelecek

ekran süresi

iOS 12.2’nin geçtiğimiz günlerde yayınlanan iOS 12.2 geliştirici beta sürümü Apple’ın Atıl Süre özelliğinde birtakım özelleştirmelere izin vereceğini gösteriyor. 9to5Mac‘e göre kullanıcılar, bundan böyle Ekran Süresi özelliğini haftanın günlerini hesaba katarak ayarlayabilecekler.

Apple geçen yıl, Atıl Süre özelliğini iOS 12 ile birlikte getirmişti. Bu özellik sayesinde kullanıcılara günün belirli saatlerinde uygulamalar için bazı sınırlamalar koyma, böylelikle kullanımlarını kontrol etme imkanını vermişti. Bu özellik, belirlediğiniz uygulamaların dışında kalanlara erişimi belirli bir süre boyunca kısıtlıyor. Örneğin günde 2 saat veya akşamdan sabaha kadar belirli bir süre, seçtiğiniz uygulamaların dışında kalanların hepsine erişim kısıtlaması getirebilirsiniz.

Bir Twitter kullanıcısı, kullanıcıların atıl süre takviminde özelleştirme yapabileceğine dikkat çekiyor. Apple kullanıcılara haftanın belirli günlerini seçme imkanı da sunuyor. Belirlenen gün içinde telefon kullanımına bazı kısıtlamalar getirebilir; örneğin telefonu hafta içinde daha çok kullanarak hafta sonu kullanımı azaltma yoluna gidebilirsiniz. Yeni Atıl Süre özelliği bunu ayarlamaya izin verecek.

iOS 12.2 beta sürümü yakında neler göreceğimize dair birtakım ipuçları da içeriyor. Bunların arasında Apple Haberler içinde dergi ve gazetelere aylık ücret karşılığında abone olmayı sağlayacak abonelik servisi ve gelecek nesil Apple AirPods için eller serbest komut desteği de bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER