Teknoloji

iOS 12.1 ile iPhone Xs ve XR’larda selfie kalitesi artacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iPhone Xs çıktığından beri, ön kamerasıyla ilgili, özellikle de cildi pürüzsüzleştirdiğine dair birtakım eleştiriler yapılıyor. Hatta Apple‘ın, şimdiye kadar hiç kullanmadığına ısrar ettiği, Samsung tarzı güzelleştirme filtreleri kullandığı iddia ediliyor.

Her ne olursa olsun, ortada bir sorun var. Ancak çok uzun soluklu olmayacak gibi görünüyor. Apple, iOS 12.1 ile birlikte Smart HDR kamera sisteminde bulunan ve hem iPhone Xs hem de XR’ın ön kameralarıyla çekilen fotoğrafların pürüzsüz görünmesine neden olan hatanın giderileceğini söyledi.

İşin özünde Smart HDR, selfie çektiğinizde HDR işlemesi için yanlış temel kareyi seçiyor. Hareketi dondurmak ve detayları korumak için kısa pozlamalı çerçeveyi seçmek yerine, bazen daha uzun pozlamalı sahneyi tercih ediyor. Aynı zamanda ön kameranın optik görüntü sabitleme sistemi bulunmuyor. Bu da arkadaki stabilizasyon özellikli kamerayla aynı deklanşör hızı kullanıldığında bulanık çekimlere neden oluyor. Sonuç olarak ön kamerayla pürüzsüz görünen, detayların kaybolduğu çekimler yapılıyor.

Tüm bu sorunlar iOS 12.1 ile çözülecek gibi görünüyor. Bu güncelleme geldiğinde, selfie çekimlerinde HDR sistemi için en keskin sahne temel alınacak. iPhone Xs henüz elimize gelmediği için deneyimleme fırsatı bulamadık. Ancak muhtemelen iOS 12.1 yüklü biçimde gelecektir. O zaman selfie performansına özellikle bakacağız.

İLGİLİ HABERLER