Teknoloji

iOS 12.1 betası yeni iPad’lerin 2018 bitmeden tanıtılacağını gösteriyor

ios 12.1

Apple’ın geçtiğimiz hafta yeni iPhone’larını ve Apple Watch Series 4’ü tanıttığı etkinlikte yeni iPad modellerini de tanıtması beklense de, bu beklenti gerçeğe dönüşmemişti. Cupertino merkezli şirketin yeni tabletlerini sergilememesi, yıl bitmeden tabletler için ayrı bir etkinliğin düzenlenebileceği beklentisini oluşturmuştu. Yayınlanan iOS 12.1 betası, bu beklentiyi destekleyen hatta kanıtlayan işaretler barındırıyor.

Apple’ın beta iOS sürümlerinde sürekli olarak yeni ipuçları arayanlar, iOS 12.1’in beta sürümünde aradıklarını buldular. Kullanıcılara yeni Apple cihazlarının kurulumu sırasında yardımcı olan Kurulum uygulamasında, ürünleri farklı kategorilerde gruplanmış biçimde görmek mümkün oluyor. Şimdiye kadar bu uygulamadaki en yeni kategori “Sonbahar 2018 iPhone’ları” adını taşıyordu. Ancak iOS 12.1 ile birlikte burada “iPad 2018 Sonbahar” adını taşıyan bir kategori görülüyor. Bu da yeni iPad’lerin yıl bitmeden tanıtılacağı anlamına geliyor.

Yeni iPad’lerin gelişini işaret eden bir diğer iOS 12.1 özelliği ise iCloud üzerinden Memoji eş zamanlama desteğinin varlığı oluyor. Söz konusu özelliğin varlığı, Apple’ın ürün portföyüne Face ID destekli yeni iPad’ler ekleyeceğini gösteriyor.

iOS 12.1 için hazırlanan ilk geliştirici betası, Grup FaceTime gibi ilk iOS 12 sürümünde bulunmayan özelliklerin de yakında kullanıma açılacağını ortaya koyuyor. Cupertino merkezli şirketin yeni iPad’lerini tanıtıp hemen ardından iOS 12.1’i yayınlaması şaşırtıcı olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER