Manşetler

iOS 12.1.3 ile Apple hangi sorunlara çözüm getiriyor?

ios 12.1.3

Apple iPhone, iPad ve iPod touch için iOS 12.1.3 güncellemesini yayınladı. Güncelleme herhangi bir yenilik içermiyor, ancak kullanıcıların son zamanlarda rapor ettiği bazı sorunlara çözümler getiriyor.

Bunların başında “Mesajlar’daki Ayrıntılar görüntüsünde fotoğrafları kaydırarak dolaşmayı etkileyen bir sorun” geliyor. Eğer Mesajlar’daki bir sohbette kişinin adına tıklatır, daha sonra da “bilgi” seçeneğini tercih ederseniz, Detaylar sayfasına gidersiniz. Bu ekranın alt yarısında o kişiyle paylaştığınız fotoğraf ve videolar gösterilir. Böylelikle o kişiyle paylaştığınız içerikleri rahatlıkla görüntüleyebilirsiniz.

iOS 12.1.2 güncellemesiyle birlikte ilk birkaç görüntünün ötesine kaydırdığınızda boş resimler görüyordunuz. iOS 12.1.3 ile bu sorun çözülüyor, içeriğiniz aşağı doğru kaydırdıkça sorunsuz biçimde görüntüleniyor. Aynı zamanda “Paylaşma sayfasından paylaşıldıktan sonra fotoğrafların dokularının bozulmasına neden olabilen bir sorun” da bu güncellemeyle birlikte çözüme kavuşuyor.

Bazı CarPlay sistemlerinin iPhone XR, iPhone XS ve iPhone XS Max aygıtlarıyla bağlantısının kesilmesine neden olabilen bir sorun da iOS 12.1.3 ile birlikte çözüme kavuşuyor. Ayrıca bu güncelleme iPad Pro (2018) ile harici ses giriş aygıtları kullanıldığında ses bozulmasına neden olabilen bir sorunu gideriyor.

iOS 12.1.3 bazı HomePod hata düzeltmeleri de içeriyor. Eğer Türkiye’de resmi satışı olmayan Apple’ın akıllı hoparlörüne sahipseniz, yeniden başlatmaya neden olabilecek veya Siri’nin dinlemeyi durdurmasına yol açacak sorunlar artık canınızı sıkmayacaktır.

Apple, iOS 12’de performans ve kararlılığa büyük önem verdiğini söylemişti. Tabii ki, arada bazı hatalar çıkıyor, ancak şirket bunları kapatma noktasında gayet hızlı davranıyor. Bakalım önümüzdeki haziranda görmeyi beklediğimiz iOS 13 hangi önemli yeniliklerle birlikte gelecek? İpuçlarını birkaç içinde almaya başlarız.

İLGİLİ HABERLER