Teknoloji

iOS 11 sayesinde zayıf sinyalli Wi-Fi ağlarına bağlanmaya son

iOS 11 ile gelecek ilgi çekici özelliklerden bir tanesi, yazılımın bu hafta başında yayınlanan en son beta sürümü, iOS 11 beta 4’te kendisini gösterdi. Bu özellik daha çok seyahat edenler ve herkese açık Wi-Fi bağlantı noktalarını sıklıkla kullananların işine yarayacak.

Apple tarafından duyurulmayan, ancak bunun yerine beta kullanıcılarının fark ettiği bu özellik, zayıf bağlanabilirliğe sahip olan Wi-Fi şebekelerine otomatik olarak bağlanmayı devre dışı bırakıyor. Otomatik bağlan butonunu iOS 11 beta’nın daha eski sürümlerini görmüştük. Bunu, herhangi bir Wi-Fi şebekesinin yanında bulunan küçük ve mavi renkli “i” ikonuna tıklattığınızda görebilirsiniz.

Şimdi bir dizi mobil erişim noktası içinden herkese açık bir şebekeye bağlanmak istediğinizde, işletim sistemi kötü bağlantıya sahip olanları otomatik olarak listeden eliyor. Buna ek olarak iPhone’un şebeke bağlantısının önüne, siz farkında olmadan geçen çeşitli erişim noktalarını da engelliyor. Eğer “Ağlara katılmak için sor” seçeneği açıksa, bu özellik sayesinde yakınınızdaki bir kafe veya mağazanın önünden geçerken karşısına çıkan gereksiz ağa katılım bildirim pencerelerini de görmeyeceksiniz.

Otomatik bağlan özelliğinin otomatik olarak devre dışı bırakılması küçük, ancak güzel bir özellik. Hayatı kolaylaştıran fikirleri sunmasıyla bilinen Apple’ın neden bu tarz bir özelliği şimdiye kadar getirmediğini düşünmeden etmek mümkün olmuyor. Şirket bu tarz ağ bağlantısı özelliklerinde biraz Android’den de ödünç alıyor gibi görünüyor. Google’ın mobil işletim sistemi platformunda daha önce gördüğümüz ağ bağlantı özelliklerinin iOS tarafına da geldiğini görüyoruz.

Örneğin; Samsung’da yer alan Smart Network Switch adlı akıllı ağ geçiş özelliği sayesinde Wi-Fi sinyali zayıf olduğunda mobil veriye otomatik olarak geçiliyor. İki yıl önce iOS 9 ile birlikte Wi-Fi Assist özelliğinin Apple’ın iOS cihazlarına geldiğini de biliyoruz.

Bu son yenilikte ise Apple, sizi zayıf sinyallere sahip bir ağ bağlantısından mobil bağlantıya geçirmiyor. Bunun yerine zayıf ağ bağlantısına sahip Wi-Fi noktalarına bağlanmayı daha en baştan engelliyor.

Bu yeni özelliğin kaynağı ne olursa olsun, düşük kaliteli bir herkese açık Wi-Fi şebekesine bağlanmayı önleyeceği ya da istenmeyen bir şebekeye bağlandığınız için işlevsiz hâle gelen uygulamaların önüne geçeceği için bir hayli kullanışlı olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER