Teknoloji

Apple iOS 11 ile birlikte NFC’nin etki alanını Apple Pay’in ötesine taşıyacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ios 11Apple, 5 Haziranda gerçekleştirdiği WWDC 2017 açılış etkinliğinde yeni mobil işletim sistemini görücüye çıkarmıştı. Sonbaharda tüm kullanıcılarla buluşacak olan iOS 11 ile ilgili pek çok özellik, etkinlik sırasında yapılan sunumda anlatılmıştı. Ancak Apple’ın sunum sırasında değinmedi bazı noktalar da dikkat çekici değişikliklerin yolda olduğunu gösteriyor. Apple cihazları için NFC özelliklerini sadece mobil ödeme desteğiyle sınırlı olmaktan çıkarabilecek yeni “Core NFC” çerçevesi de bu özellikler arasında bulunuyor.

iOS’in NFC kullanımındaki değişiklikler, en yeni iOS versiyonunun beta sürümü için hazırlanan bir belge web sayfasında görülüyor. Apple, etkinlik sırasında watchOS 4’ün NFC’yi kullanarak Apple Watch’u antrenman ekipmanlarına bağlayacağını açıklamıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Video: iOS 11 Ön İnceleme

iPhone’daki NFC teknolojisi hâli hazırda sadece mobil cihaz ve kart okuyucusu arasındaki ödeme taleplerinin iletimi için kullanılıyor. Çünkü Apple NFC yongasının iOS’te kullanımını sistem seviyesinde sınırlıyor. Cupertino merkezli şirket, yeni Core NFC çerçevesiyle üçüncü taraf geliştiricilerin de NFC teknolojisinden uygulamalarında yararlanmasını mümkün hâle getiriyor. Hazırlanan web sayfasında, teknolojinin kullanıcılar gezdikleri bir mağazadaki ürünler ya da bir müzede sergilenen eserler hakkında bilgi vermekte kullanılabileceği belirtiliyor.

iOS 11 ile Apple NFC’den daha etkin yararlanmak için genel amaçlı bir uygulama yayınlayabilir

Ancak NFC teknolojisinden daha etkin yararlanmak adına başka yollar da bulunuyor. NFC, “Dokunarak eşleştir” işlevi sayesinde iPhone’ları Bluetooth hoparlörler veya başka aksesuarlarla eşleştirmek adına kullanılabilir. Android böyle bir imkanı uzun zamandır sunuyor. NFC yongasının seyahat veya iş yeri giriş kartlarını desteklemesi de Apple’ın önündeki diğer muhtemel kullanım seçenekleri arasında bulunuyor. Akıllara gelen bir diğer seçenek ise Apple’ın NFC merkezli aksiyonların yönetimi için genel bir uygulama yayınlaması oluyor. Bu ihtimallerden hangisinin Apple tarafından seçildiğini görmek içinse biraz daha beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER