Teknoloji

iOS 11 uyumlu cihazların neredeyse üçte ikisine yüklendi

ios 11 inceleme

ios 11 incelemeApple en yeni mobil işletim sistemi sürümü iOS 11 ve benimsenme oranı ile ilgili güncel rakamları paylaştı. En yeni iOS sürümünün yüklü olduğu cihazların oranı yüzde 65’e ulaştı. Selefi iOS 10’un yüklü olduğu cihazların oranı ise yüzde 28’e geriledi. iOS 9 ve daha eski sürümlerde kalmış iOS cihazların oranı ise sadece yüzde 7 seviyesinde.

Apple, işletim sistemlerinin kullanım oranı konusunda düzenli olarak istatistik paylaşmıyordu. Ancak bu durum en yeni iOS sürümü ile birlikte biraz değişmiş gibi görünüyor. Şirket tarafından aralık ayında yayınlanan verilerde, iOS 11’in kullanım oranının yüzde 59 olduğu belirtilmişti. iOS 10’da ise bu oran yüzde 33 seviyesindeydi.

2016’nın sonbaharında yayınlanan iOS 10, 2017’nin ocak ayında uyumlu cihazların yüzde 76’sına ulaşmayı başarmıştı. Mevcut en yeni sürümde ise bu oran yüzde 65 seviyesinde. Ancak Apple’ın bu seviyeyi çok yakında hızlı biçimde yükseltmesi fazlasıyla muhtemel görünüyor.

Yeni iOS 11 güncellemesi ile performans yavaşlatması devre dışı bırakılabilecek

Apple geçtiğimiz ay eski modellerinde pili korumak adına kasıtlı olarak performans yavaşlatması yaptığını kabul etmişti. Bu itirafın ardından şirket pil ve performans konusunda daha şeffaf hareket etme sözü de vermişti. Apple bu sözü yerine getirmek için de fazla zaman kaybetmeyecek. Şirketin CEO’su Tim Cook, yeni iOS 11 güncellemesi ile performans yavaşlatmasını devre dışı bırakma seçeneğini sunacaklarını kısa süre önce açıklamıştı. Güncelleme, pilin genel durumu hakkındaki bilgileri de çok daha açık biçimde kullanıcılara gösterecek. Söz konusu değişikliklerin iOS 11’in kullanım oranına olumlu yansıyacağını söylemek yanlış bir önerme olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER