Teknoloji

iOS 11 kamera uygulamasına sahne tanıma özelliği getirebilir

apple iphone
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple iphoneAkıllı telefonlar bas-çek fotoğraf makinelerinin sonunu getirmiş olsa da, Apple iOS 11 için ilhamı yine bas-çek makinelerde arıyor gibi görünüyor. HomePod için hazırlanan beta yazılımı inceleyen geliştiriciler, Apple’ın akıllı hoparlörünün kodlarında önemli bilgilere rastladı. Bu bilgiler arasında , Apple’ın yeni mobil işletim sisteminin “SmartCam” isimli bir özellik barındırması dikkat çekiyor.

Bas-çek kamera kullananlara SmartCam’in işleyişi oldukça tanıdık gelecektir. Özellik çekilen nesne, kişi veya sahneye göre farklı sahne modları ve fotoğraf ayarları sunuyor. SlashGear sitesinde yer alan habere göre, SmartCam’de havai fişekler, yeşillikler, evcil hayvanlar, gökyüzü, kar, spor ve hatta belgeler için ayrı sahne modları ve fotoğraf özellikleri bulunacak.

Özelliğin adında “Smart” (Akıllı) kelimesinin geçmesi, temelinde otomatik öğrenmenin olabileceğini de düşündürüyor. Sahne analizi ve en iyi ayarların seçilmesi konusunda yapay zekanın kullanılması muhtemel görünüyor. SmartCam, yapay zekayı fotoğrafları Google Pixel’in yaptığı şekilde iyileştirmek için kullanmayabilir. Ancak Apple’ın biraz “basit” kalan kamera uygulaması, bu özellik sayesinde daha yetkin hâle gelebilir.

iOS 11 SmartCam’i sadece yeni iPhone’lara getirebilir

Bu özelliğin Apple’ın önümüzdeki ay duyuracağı yeni iPhone’lara özgü olması da ihtimaller dahilinde yer alıyor. Şirketin SmartCam için nasıl bir kapsama alanı uygulayacağı, önümüzdeki ay anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER