Teknoloji

iOS 11 kablosuz ağ bilgilerinin paylaşımını kolaylaştırıyor

ios 11 kablosuz agEve gelen bir misafir ile kablosuz ağ bilgilerini paylaşmak, modern yaşamın yazısız kuralları arasına girmiş durumda. Kimileri akılda kalan ve kolayca söylenebilen kablosuz ağ şifrelerine sahip olsa da, bazıları için bu süreç fazla zorlu olabiliyor. Apple yeni mobil işletim sistemiyle bu soruna bir çözüm getiriyor. iOS 11 kablosuz ağ bilgilerini paylaşmayı kolaylaştırıyor.

9to5Mac’te yer alan habere göre, yeni iOS sürümünde bir kablosuz ağ paylaşımı özelliği bulunuyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar şifreyi kodlamak ya da modemin altına bakmak zorunda kalmadan arkadaşlarını kablosuz ağlarına dahil edebiliyor. Ancak bu özelliğin işlemesi için ağa dahil olmak isteyen cihazda da iOS 11’in yüklü olması gerekiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Video: iOS 11 Ön İnceleme

Özelliğin işleyişi ise oldukça basit. iOS 11 yüklü bir cihaz ev sahibinin kablosuz ağına bağlanmaya çalıştığında ev sahibinin yakındaki cihazlarının ekranında bir mesaj beliriyor. Bu mesajda kullanıcıya şifresini paylaşmak isteyip istemediği soruluyor. “Şifremi Gönder” seçeneği işaretlendiğinde diğer cihazda şifre alanı otomatik olarak dolduruluyor ve o cihaz da evin kablosuz ağına bağlanıyor.

iOS 11 kablosuz ağ bilgilerini yakın ve ekran kilidi açık cihazlarla paylaşıyor

9to5Mac’in haberine göre, kablosuz ağ bilgi paylaşımı yapılabilmesi için cihazların birbirine yakın olması ve ekran kilitlerinin açık olması gerekiyor. Böylelikle kablosuz ağı kullanmak isteyen komşuların ev sahiplerini rahatsız etmesinin önüne geçiliyor. iOS 11 önümüzdeki sonbaharda yayınlanacak.

İLGİLİ HABERLER