Teknoloji

iOS 11 FLAC desteğiyle kayıpsız ses deneyimi yaşatacak

ios 11Apple’ın yeni mobil işletim sistemi iOS 11 ile birlikte kayıpsız ses deneyimi için FLAC formatındaki ses dosyalarını desteklemeye başlayacağı söyleniyor. Söz konusu iddiayı dile getirenler ise yeni işletim sisteminin geliştiriciler için hazırlanmış beta sürümünü yükleyen Reddit kullanıcıları oldu.

Konuya ilişkin olarak Reddit’te açılan başlıkta FLAC dosyalarının iOS cihazlarıyla iCloud Drive üzerinden eş zamanlanabildiği ve bu dosyalara yeni Dosyalar uygulaması üzerinden erişilebildiği belirtiliyor. Böylelikle yüksek kaliteli ses dosyaları cihazda yerel olarak oynatılabilecek. Eğer dedikodular gerçeğe dönüşürse, Apple iOS platformunda ilk defa FLAC dosya formatı için destek sunmuş olacak.

Şimdiye kadar, iOS üzerinde sıkıştırılmamış ve kayıpsız bir ses deneyimi yaşamak için Apple’a ait ALAC isimli formatı kullanmak gerekiyordu. Söz konusu format, FLAC’ten farklı olarak, iTunes tarafından destekleniyordu. Kağıt üzerinde dosyaları iki format arasında değiştirmek herhangi bir kayba yol açmasa da, Apple’ın daha popüler bir format olan FLAC’i desteklemeye başlaması kullanıcılar adına sevindirici bir gelişme olarak niteleniyor.

iOS 11 müzik ve kaliteli ses meraklılarını tatmin edebilir

FLAC dosyalarının sadece Dosyalar uygulaması üzerinde çalışacağı ve Apple Music üzerinde dinlenemeyeceği söyleniyor. Bunun iTunes üzerinde daha fazla revizyon gerektiren bir hamle olduğunu düşününce Apple’ın tercihi daha mantıklı hâle geliyor. Yine de, iOS 11’in FLAC desteğiyle müzik ve kaliteli ses meraklılarını tatmin edeceği rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER