Teknoloji

iOS 11 bildirim engelleme özelliğiyle sürüş güvenliğini artırmayı amaçlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ios 11 bildirim engellemeApple, sürücülerin direksiyon başındayken dikkatlerinin dağılmasını önlemeyi amaçlıyor. Şirketin eylülde yayınlanacak yeni mobil işletim sistemi iOS 11 bildirim engelleme özelliğini beraberinde getirecek.

Tam adı “Araba Kullanırken Rahatsız Etme” olan özellik, telefon sahibinin direksiyon başında olduğunu Bluetooth bağlantısı ya da Wi-Fi çoklayıcısı sayesinde algılayacak. Bu özellik aktif hâle geldiğinde telefon ekranı otomatik olarak kararacak. Ekran sürüş boyunca karanlık kalacak.

iMessage gelen mesajlara otomatik olarak yanıt verecek ve telefon sahibinin direksiyon başında olduğu bilgisini mesaj gönderen kişiyle paylaşacak. Ancak özellik kapsamında tüm mesajlar engellenmeyecek. Önemli olarak belirlenen kişiler tarafından gönderilen mesajlar sürüş esnasında da gösterilecek. Telefon sahibi direksiyon başında değilse bu moddan çıkış yapabilecek.

iOS 11 bildirim engelleme dışında yenilikler de sunuyor

Apple, iOS 11 ile birlikte Harita servisinde de önemli bir güncellemeye gidiyor. Şirket, yeni işletim sistemiyle Harita servisinde iç mekan haritaları da göstermeye başlayacak. İç mekan haritaları ilk etapta alışveriş merkezleri ve havalimanlarında kullanıcılara yön bilgisi sağayacak. Özellik aralarında Chicago, Hong Kong, New York ve Tokyo’nun bulunduğu 8 şehir ve toplamda 30 havalimanında kullanıma sunulacak.

İLGİLİ HABERLER