Manşetler

iOS 11 beta 3 hangi yenilikleri getiriyor?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ios 11 beta 3iOS 11 beta 3 akşam saatlerinde geliştiriciler için yayınlandı. Her zaman olduğu gibi bu güncelleme de beklemeye değer gibi görünüyor. Apple hataları temizlemeye ve yeni özellikler eklemeye devam ediyor. Şimdi gelin hep birlikte bu üçüncü beta sürümünde hangi yeniliklerin geldiğine yakından bakalım.

iOS 11’in büyük yenilikler getirdiği alanların başında Denetim Merkezi geliyor. Bu bölüm iOS 10’dakine göre tamamen farklı bir görünüm kazanıyor. Yeni Denetim Merkezi üç yerine bir sekmeden oluşuyor. Sekmelerin birleştirilmesi nedeniyle çoğu kontrol küçültülmüş, bu da işlevselliğin bir kısmının kaybolmasına neden oluyor.

Apple bu eksikliği iOS 11’in Denetim Merkezi’ne yeni menüler ekleyerek aşmaya çalışıyor. Bu menülere 3D Touch yardımıyla erişiliyor. Örneğin Wi-Fi düğmesine hafifçe bastırdığınızda, mevcut Wi-Fi ağınızın adını görüyor veya doğrudan Kişisel Erişim Noktası özelliğini açabiliyorsunuz.

Kamera butonuna hafifçe bastırıldığında da artık benzer etki oluyor, bu sefer selfie çekme, ağır çekim video veya normal kamera uygulaması seçenekleri bulunuyor. Bu tarz menüleri Denetim Merkezi’nin çoğu düğmesinde görmek mümkün. Sadece Araba Kullanırken Rahatsız Etme gibi bazı yeni özellikler kapsam dışında kalıyor. iOS 11 beta 3 ile birlikte Denetim Merkezi’nin opaklığı artırılmış ve bazı kontroller daha belirgin hâle gelmiş gibi görünüyor.

Bildirim Tepsisi de beta 3 güncellemesiyle daha iyi verim sağlar hâle geliyor. Parmağınızı ekranın üstünden aşağı doğru sürüklediğinizde, önceki beta sürümlerine göre daha hızlı açılan bu bildirim ekranı, artık son bildirimler yerine tüm bildirimleri ilk seferde gösteriyor.

Pusula uygulamasında yapılan küçük bir güncelleme bu uygulamanın telefonun sensörleriyle daha iyi çalışmasını sağlıyor. Pusula kadranında yer alan küçük artı gösterge de telefonun tamamen düz durup durmadığını gösteriyor. Böylelikle yön tayinini daha doğru şekilde yapmak mümkün olacaktır.

iPad’de uygulamaları çoklu görev ekranından kaldırmak için yukarı doğru sürükleme yetiyor. Apple, ilk beta sürümlerinde eski kaldırma hareketinin yerine yeni bir hareket getirmişti. Küçük resme bastırarak çarpı işaretini ortaya çıkarmak ve bu işarete tıklatmak gerekiyordu.

Yukarıda saydığımız gözle görülür değişiklikler dışında, çeşitli uygulamalarda yapılmış ufak tefek değişiklikler bulunuyor. Değişiklerle ilgili detayları burada bulabilirsiniz. Apple, eylül ayında yayınlanması beklenen final sürüme kadar yeni beta sürümleriyle iOS 11’i daha da iyi hâle getirmeye devam edecektir.

Eğer kayıtlı bir Apple geliştiricisiyseniz, güncellemeyi hemen, kablosuz bağlantı üzerinden yükleyebilirsiniz. Ayrıca iTunes üzerinden de yükleme yapabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER