Manşetler

iOS 11 beta 2 yayınlandı, hangi yenilikleri getiriyor?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ios 11 beta 2Apple iOS 11 beta 2 sürümüyle sonbaharda final sürümünün yayınlanması beklenen mobil işletim sisteminin geliştirme çalışmalarını sürdürüyor.

iOS 11 beta 2 ile birlikte epey uzun bir düzeltme listesi geliyor, iOS 11’in ilk beta sürümünde keşfedilen hatalar çözülüyor. Ayrıca kayıtlı geliştiricilerin hangi alanlarda düzeltmeler yapıldığını okumaları kendi yararlarına olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
Video: iOS 11 Ön İnceleme

Güncellemeyle birlikte birtakım yeni hatalar ortaya çıkıyor, bununla birlikte bazı bilinen hususlar da ön plana çıkarılıyor. Örneğin iPhone 7 veya 7 Plus’ı yeniden başlattığınızda veya bir SOS bildirimini iptal ettikten sonra ekranın ortasında beklenmedik bir pencerenin açılması bunlar arasında bulunuyor. Yani, karşımızda hâlâ henüz tam kararlı aşamaya gelmemiş bir sürüm bulunuyor ve bunun sadece ikincil cihazlara yüklenmesi mantıklı bir hareket olacaktır.

Düzeltilen hatalar ve ortaya çıkan yenilerinin yanı sıra, iOS 11’in ikinci beta sürümüyle birlikte gelen bazı özellik düzenlemeleri ve değişiklikleri de bulunuyor. MacRumors sitesi bu yenilikleri özetleyen bir video hazırlamış. Bu videoyu aşağıda bulabilirsiniz.

Bu arada yenilikler aşağıdaki gibi özetleniyor:

  • Dock – Son Açılanları Göster: Genel > Çoklu Görev bölümü altında iPad’de Dock ayarlarını değiştirmeyi sağlayan yeni bir seçenek bulunuyor. Bu seçenekle birlikte, en son kullanılan uygulamaları Dock’ta göstermeyi sağlayan Son Açılanları Göster seçeneği devre dışı bırakılıyor. Bunun devre dışı bırakılması sayesinde sadece dock’a eklenen uygulamaların gösterimi yapılıyor.
  • Sürüş Sırasında Rahatsız Etme: Ayarlar uygulamasında Sürüş Sırasında Rahatsız Etme için yeni seçenekler bulunuyor ve ayrıca Sürüş Sırasında Rahatsız Etme bu beta sürümünde açık olarak geliyor.
  • Dikte: Beta 2 ile birlikte Hintçe için de dikte desteği ekleniyor.
  • Denetim Merkezi: Uygulamalar içinde Denetim Merkezi için yeni bir seçenek bulunuyor. Böylelikle ekranda yukarı kaydırma yaptığınızda Denetim Merkezi gösterilmiyor. Bu seçenek sayesinde Denetim Merkezi sadece Ana ekran içinden erişilebilir kılınıyor. Ayrıca Denetim Merkezi içinde Bluetooth daha çok Wi-Fi seçeneği gibi çalışıyor, bunu açıp kapatmanın yerine bağlı bulunan cihazın bağlantısının kesilmesi şeklinde bir işlev getiriliyor.
  • Safari: Ayarlar uygulamasında, Safari bölümünde, Gelişmiş başlığı altında Sabit Özellikler, CSS Spring Animasyonları, WebGPU, Web Animasyonları ve bunun gibi yeni deneysel özellikler bulunuyor.
  • Dosyalar: Dosyalar uygulaması içinde fotoğrafları, dokümanları veya diğer dosyaları Dosyalar uygulamasına kaydetmek için yeni bir “Dosyalar’a Kaydet” seçeneği bulunuyor. “Dosyalar’a Kaydet” kullanıldığında, konumu seçmeyi sağlayan bir menü açılıyor. Dosyalar’a Kaydet, iCloud Drive’a Ekle seçeneğinin yerini alıyor.

    OneDrive, Box, PDF Expert ve benzeri dosya sağlayıcıları da Dosya uygulaması içinde Konumlar altında gösteriliyor. Ancak bunlar iOS 11’in yeni dosya eklentilerini kullanmıyor.

  • Kilit Ekranı: Ekranın üstünden aşağı çekildiğinde Kilit Ekranı ve Bildirim Merkezi’ni getirirken veya Ana ekrana geri gelirken yeni bir bulanıklaştırma animasyonu kullanılıyor.

iOS 11 şu anda sadece geliştiricilerin erişimine açık, ancak Apple haziran ayı sonunda ilgilenen son kullanıcılar için de herkese açık beta sürümünü yayınlayacağını açıkladı. Muhtemelen eylül ayında yayınlanacak final sürüm öncesinde birkaç geliştirici ve beta sürümünün gelmesini bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER